Problemlösning på distans

Otur eller smitning?
Häromdagen skickade min italienska granne ett foto.Ingen härlig familjebild, utan ett foto som visade hur någon med kraft och stor bil, kört på muren till grinden vid mitt hus. Jösses! Vad gör man då 150 mil härifrån? Och inte nog med det, bilisten smet fort som katten, försäkringen gäller därmed inte. Aj, aj, jag som skulle shoppa vårkläder för den pengen. Dubbeltrist! Men det är nu projektledartalangerna och uppfinningsrikedomen tar fart. Och känslan av att ”det här ska jag fixa!”

inte lagad

 

Ett par telefonsamtal senare, ett djup andetag när jag vittjade bankkontot och ett löfte om att när vi ses till påsk så LOVAR jag att bjuda dig – min bästa murare och räddare i nöden – på en riktigt god middag och ett ännu bättre vin. Tänk vad lite medmänsklig kärlek, god vilja och rätt inställning gör att nya gränser öppnar, relationer vidgas och kontakter knyts när gamla murar rivs.

.fixad

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.