Problemlösning på distans

Ibland händer det saker man snabbt måste åtgärda. Men när det skadan sker 150 mil härifrån är det inte busenkelt...
Med goda grannar och stor vänlighet blir världen bättre, och känslan sprids flera hundra mil.

Otur eller smitning?
Häromdagen skickade min italienska granne ett foto.Ingen härlig familjebild, utan ett foto som visade hur någon med kraft och stor bil, kört på muren till grinden vid mitt hus. Jösses! Vad gör man då 150 mil härifrån? Och inte nog med det, bilisten smet fort som katten, försäkringen gäller därmed inte. Aj, aj, jag som skulle shoppa vårkläder för den pengen. Dubbeltrist! Men det är nu projektledartalangerna och uppfinningsrikedomen tar fart. Och känslan av att ”det här ska jag fixa!”

inte lagad

 

Ett par telefonsamtal senare, ett djup andetag när jag vittjade bankkontot och ett löfte om att när vi ses till påsk så LOVAR jag att bjuda dig – min bästa murare och räddare i nöden – på en riktigt god middag och ett ännu bättre vin. Tänk vad lite medmänsklig kärlek, god vilja och rätt inställning gör att nya gränser öppnar, relationer vidgas och kontakter knyts när gamla murar rivs.

.fixad

 

malinmansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Höstmånad för lokalbefolkningen

Höstmånaderna är härliga i Toscana. Ljumma vindar, mjuka kvällar och fokus vänds allt mer inåt. Hemåt. Skolor och jobb har fått sina rutiner. Vardagen har kommit. Och just när man behöver uppmuntran som allra mest visar Lucca kommun sin tacksamhet till invånarna genom ett späckat aktivitetsprogram för alla åldrar, intressen och generationer. Gratis, gigantiskt stort, gott och galant. Vilken fin gest!
Kreativ, drivande och målinriktad entreprenör som ständigt är på språng. Världen är mitt arbetsfält, mänskliga möten min energi. I min yrkesroll som strateg skräddarsyr jag lösningar och ger personligt stöd åt VD/chefer, styrelser och ledningsgrupper i kommunikations- och utvecklingsfrågor. Från 0 - 50 år Uppvuxen i Skåne, universitetsexamen i media och kommunikation samt italienska språket. Lyckligt gift, utflugna barn, ett hem i Kalmar och det andra i Lucca, Toscana. Ständigt nyfiken, gillar förändringar och ser alltid möjligheter. Yoga, styrketräning, golf och naturen, musik och litteratur ger mig kraft att varje dag följa mitt motto; förverkliga tanken – lev din dröm! Min passion för livskvalitet och kärleken till Italien vill jag dela med mig av här i bloggen. Äkta, genuint och personligt. Epost: malin@misenti.se Hemsida misenti.se, misura.se, restilltoscana.se

Håll dig uppdaterad med oss på Italien på mitt vis. Äkta, genuint och personligt. - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!