Pizza 2.0

GAMLA GODINGAR OCH NYA UTMANINGAR
Självklart finns klassiska varianter som alla känner till. Och en given klassiker ger inte italienaren upp i första taget. Men det börjar spira alternativ. Senaste åren har det gått en trend i grönsaker från egna trädgården – l´orto -, mjöl som mals i kvarnen i grannhuset och traditionellt durumvete har fått sällskap av kammut och fullkorn. Med stolthet bjuder restaurangägarna in till sina bord och berättar med entusiasm om just deras ingredienser i pizzan. Min nya personliga favorit är pizzorna hos Frederica och maken Paolo.Frederica och Jag

Pizzerian ligger på Via Elisa i Lucca och förutom krispig, knastertunn botten är degen av bästa kvalitet, fyllningen gudomlig och personalen i världsklass. Det italienska uttrycket ” när du äter god mat hör du änglarna sjunga” har förkroppligast här. Tänk vad vi har mycket att lära när det gäller uppdateringar!

ps: Att sälja pizza per meter är en bubblare…! Utanför LEOS i Lucca ringlar köerna långa.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.