Barba e baffi

Trender är härliga! De utmanar och inspirerar till nya vanor, beteenden och mönster. Och när man kombinerar trend med funktion och kvalitet får man det bästa av tre, eller hur? Vältrimmat skägg och smidig mustasch som är blank, luktar gott och bara är så manlig. Hur gör italienarna för att alltid lyckas?

Vänd dig till ett proffs
Jo, man köper sina tjänster. I vårt land är själv bäste dräng. Men i Italien är det motsatsen. Varför inte spara tid och kraft genom att vända sig till någon som kan? Från mat, konst och kultur, till städhjälp och advokater, medicinska råd och bilmekaniker. Men framförallt inom skönhetsvård och hälsa. När min mamma gick till frissan varje fredag på 60- talet var hon fin hela helgen. Den vanan sitter i hos medelhavets kvinnor. Tvättning och läggning, styling och piff. Och vips känner du dig lite extra lyxig. Visst är priset annorlunda än i vårt land, men skatter och moms är skyhöga även i Italien. Men finns efterfrågan finns också ett utbud.

IMG_5219

Barberaren har inte skägget i brevlådan Tvärtom! Alla åldrar, generationer och socialgrupper odlar sitt skägg. Välansade ansikten kompletterar trendig klädsel och med enkla medel kan du skapa din personliga stil. Och är det något som italienska män värdesätter är det personlig stil och integritet. Det där lilla extra. Det som gör dig unik.
.gioprod IMG_5177

Lokalt och äkta, kärlek och mångårig erfarenhet Skägg och mustasch ansas, trimmas och formas av säkra händer med vassa verktyg. Snabbt och vant blir ett oformligt face en vacker syn när barberarens erfarenhet får lägga handen vid stråna. Produktutbudet ökar och när jag mötte Alessandro, som skapar MR GIO fascinerades jag. I det egna laboratoriet i Florens tas de ekologiska produkterna fram. Sonen illustrerar förpackningarna och efterfrågan av de billiga och extremt bra produkterna ökar i hela Europa, USA och Australien. Inte undra på! Kurser och kreativt stöd ingår i köpet för yrkesverksamma och ett hantverk som nästan dog ut i vårt land har alla möjligheter att få ett rejält uppsving.

rak

Ps: Är du i branschen och vill komma i kontakt med Alessandro och hans suveräna produkter? Kontakta: malin@misenti.se, eller ring: 070-249 8888Skärmklipp

Delad glädje är dubbel glädje och lite italiensk kärlek i vardagen mår alla bra av!

malinmansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Kreativ, drivande och målinriktad entreprenör som ständigt är på språng. Världen är mitt arbetsfält, mänskliga möten min energi. I min yrkesroll som strateg skräddarsyr jag lösningar och ger personligt stöd åt VD/chefer, styrelser och ledningsgrupper i kommunikations- och utvecklingsfrågor. Från 0 - 50 år Uppvuxen i Skåne, universitetsexamen i media och kommunikation samt italienska språket. Lyckligt gift, utflugna barn, ett hem i Kalmar och det andra i Lucca, Toscana. Ständigt nyfiken, gillar förändringar och ser alltid möjligheter. Yoga, styrketräning, golf och naturen, musik och litteratur ger mig kraft att varje dag följa mitt motto; förverkliga tanken – lev din dröm! Min passion för livskvalitet och kärleken till Italien vill jag dela med mig av här i bloggen. Äkta, genuint och personligt. Epost: malin@misenti.se Hemsida misenti.se, misura.se, restilltoscana.se

Håll dig uppdaterad med oss på Italien på mitt vis. Äkta, genuint och personligt. - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!