Semesterplaner och klockan

Semester betyder nystart och förändring
I Italien lever man inte efter klockan på samma sätt som här. Behöver du en kopp kaffe – trots att du är sen och har en tid att passa – så tar du en kopp. Vad är viktigast? Klockans perfekta sekunder eller hur du mår? Svaren varierar beroende på vem som frågar såklart. Men jag gillar att kombinera tänket. Lite från det ena landet och lite från det andra. Vad hände då? Jo, det landade i mitt svenska lagom:-)

Semester betyder för många av oss avslut, reflektion och nystart. I Italien är semestern kort. 1 vecka i augusti. Vad gör man då? Jo vilar till 100%!  Träffar vänner, sover, fullständigt struntar i klockan och bara låter livets rytm pulsera. När jag ställer frågan, använder du tiden till du är ledig till några nya tankar och funderingar? Eller kanske projekt hemma i form av renovering? Då tittar italienarna på mig och skrattar . – Under min semester när jag kan vara ledig?! Är du fullständigt galen? Är det något som har med arbetet att göra då sköter jag när jag är på jobbet. Punkt. Ingen tvekan. Nytt ämne någon?

 

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.