Upp och ner?

Solen skiner i norr och regnet öser i söder

Vad händer i upp- och -nervända världen? Maj månad har varit som i medelhavet. Och mina italienska vänner säger; Är det så här vädret känns i Sverige? Intressant.

Men hur reagerar vi på väder? Oavsett nationalitet är vädret ett givet samtalsämne. Min uppfattning är att italienarna påverkas nästan mer än vad vi gör av vädret. Skiner solen ler alla. Här och där. Öser regnet ner huttrar alla och rynkar pannan. Här och där.

Egentligen är vi alla så lika. Tänk om vi kunde öppna famnen och njuta av det som håller oss samman. Acceptera olikheterna och berika varandra med nya tankar, idéer, uppfattningar, vanor och intressen. Världen är upp och ner ( om du frågar meteorologen) men i min värld är jorden rund. 360 graders perspektiv på livet – det är solsken för mig!

ps. Håller nu tummarna för en skön semester. Här och där.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.