I väntans tider

Det första jag tänker på är ett stundande föräldraskap. Vackra, gravida magar med en härlig aura runt den havande kvinnan. Det är i väntans tider i min lilla värld.

Men när jag ställde frågan till min italienska vänner, vad innebär i väntans tider för er? Alla, och jag menar alla, svarade semester. Ordet spiaggia, bagno och relax har det senaste halvåret varit de ord jag hört allra flest gånger. Och nu går vännerna i väntans tider… Augusti är semestermånaden nr 1. Allt stänger, alla är borta och det vanliga livet går in i dvala. Köpa en möbel, beställa ett arbete eller ringa en hantverkare i augusti? Glöm det. Och visst är det lite skönt? Jag gillar på något vis attityden till att vara ledig är en sak som ursäktar allt. Att vara ledig och njuta av livet är det viktigaste. Blir någon irriterad för att semesterlappar sitter på på frisörens dörr, att favoritbageriet har stängt? Oh no. Så länge orsaken är semester är allt ursäktat. Förståelsen för det goda och att alla behöver en paus genomsyrar hela samhället. Skön medmänsklig kärlek och ett bra förhållningssätt där intensitet byts ut mot kontinuitet tycker jag.  Hållbart, innehållsrikt och värdeskapande. Både för personen och i yrkeslivet. Dubbla vinster med andra ord.

Mitt bästa hösttips är att vi också skulle möta varandra med förståelse. Om den andra parten är trött, eller har för mycket att göra behövs en paus. Uppmuntra varandra till att ladda energi och fylla vardagen med det som gör att du mår bra. Varför inte? Allt blir så mycket trevligare för alla, eller hur? Viva vacanza!

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.