Tack västkusten..

Efter 4 veckor på västkusten är det nu dags för mig att åka tillbaka ”hem” till Florida och Orlando. Det har varit en månad fylld med resor, olika golfbanor, olika värdfamiljer, olika sängar och alla sorters väder..

Min kropp och knopp tycker det ska bli VÄLDIGT skönt att komma till värmen och hem för att träna på hemmaklubben, jobba på det som behöver slipas på i mitt spel, men även kunna tillåta mig att vila och återhämta för nästa swing av tävlingar.

Inte precis de placeringarna jag hade hoppats på dessa tre veckor, men det är en lång säsong och många tävlingar kvar. Jag försöker se bort från resultat och se till helheten och min process. 

Min första gång i San Fransisco den här veckan och jag ÄLSKAR den här staden! Kan absolut tänka mig och komma tillbaka, men förhoppningsvis med lite varmare temperaturer.

Fått mycket kärlek från alla här över efter attacken i Stockholm , Sverige är ett litet land men det som hände i fredags berörde större delen av världen!!

Peace and LOVE, 

– Julia 

Golfens regler …

I helgen avgjordes den första Majorn för damerna på LPGA. Den här veckan spelas Masters för herrarna och LPGA har ”ledigt” allt för att tittarsiffrorna inte ska förstöras för herrarna eller damerna.

Jag var faktiskt på plats och kollade sista dagen av ANA på Mission Hills i Californien. Alltid kul att kolla på golf och någon man känner som spelar och framför allt när man själv har tävlat på den banan.

Tävlingen fick inte riktigt det avslut som alla hoppades och trodde på. Lexi Thompson ,från USA fick efter 12 spelade hål under söndagen veta att hon fick 4 slags plikt för att NÅGON har suttit och granskat hennes runda under lördagen och sett att hon inte har lagt tillbaka sin boll exakt var den låg på hål 17.

Denna person, som enligt mig har alldeles för mkt fritid har alltså suttit hemma i tv-soffan och studerat slag för slag, mailat in till LPGA och sagt att domarna bör titta på detta. Domarna kom överens om att det stämmer och hade inget annat val än att åka och berätta för Lexi under tävlingen. Hon hade då 6 hål kvar och spela och går dessa 6 hål 2under par. Slagen slogs med tårar och en jädra massa känslor men som hon gjorde det.

Nu tycker jag personligen att något måste göras, i vilken annan sport kan en vanlig ”svensson” sitta hemma och maila/ringa in och säga, ”hmmm, kan ni titta på vad den och den gjorde på det hålet igår?”…

Om detta ska vara tillåtet så tycker jag det måste till speciella regler. Det ska inte gå att få komma 15 timmar senare och hitta saker för att man inte har något annat viktigt att göra i sitt liv…

Golfens värld var minst sagt upprörd igår, vi spelare förstår inte hur personer kan göra så, samt är alla och då menar jag alla extremt imponerade av hur Lexi hanterade situationen och hur hon fightades enda in i mål ..

Nej, golfen nu behövs det en ändring… 

Peace and love, 

Julia 

Västkusten ..

Jag kommer spendera totalt en månad på västkusten den här gången.. Många här över föredrar väst framför öst. Jag tycker det känns som två olika länder om jag ska vara ärlig. Phoenix är väldigt väldigt trevligt tycker jag, extremt bra väder just nu, om några månader alldeles för varmt dock! Skön stämning, bra golf och väldigt trevliga människor (vilket det finns i stort sett överallt här.)

Jag ska tillbaka till Phoenix om en vecka för min tävling som går där. Fram till dess är det tävling i Beamount utanför LA. 

Första dagen av vår idag, hoppas ni kan njuta av lite mer sol, värme och dagsljus där hemma!

Här försöker jag smörja in mig med solskydd mellan alla golfbollar som ska slås och puttas!

Peace and love, 

Julia 

Personbästa

Första tävlingen är gjord och jag kunde inte frågat efter en bättre start.

Jag slutade delad 5a i Winter Haven vilket var ett väldigt stort steg i rätt riktning! Det här är även min bästa prestation på Symetra någonsin.

Jag spelade bitvis väldeligt bra golf under veckan men det finns även rum för förbättringar vilket hade vart konstigt med tanke på hur tidigt in på säsongen det fortfarande är.

Jag hade extremt kul att vara ute på banan igen och tävla. Det är liksom det här vi tränar för, alla timmar, allt slit och sedan äntligen få kliva upp på första tee , då det är dags!!

Den här veckan är jag ”ledig ” från tävling för att med start nästa vecka spela 3 tävlingar på raken på västkusten. Jag är just nu i Phoenix ett par dagar för lite träning, innan det drar igång igen.

Jag vill passa på att tacka alla er som följde tävlingen, som har skrivit en kommentar eller hälsning eller som satt uppe och kollade live på tävlingen i söndags natt ( svensk tid). Era ord värmer enda hit!!

Peace and love, 

-Julia 

 

17_03_rothj_floridas_natural_3114_2000x1125

När det lossnar..

 

 

 

Med mindre än en vecka kvar tills säsongen börjar så måste jag erkänna att jag verkligen ser fram emot att börja tävla igen. Jag längtar till och med till att börja resa, tävla och packa igen. DÅ vet man att man varit ledig från tävling ett tag!

Första tävlingen är nästan på hemmaplan, ungefär en timme utanför Orlando, men jag kommer bo på plats just för att komma in i alla rutiner igen.

Igår hade jag nästan som en ”hallelujah” moment, jag har under senaste månaderna ändrat mycket tekniskt och det är ett ”love-hate” relationship men igår fick jag äntligen se lite resultat jag väntat på.

Jag hade även träning med min putt-coach igår, Mark. Lämnar alltid våra pass full med motivation, lärdom och positiv feedback!

Öankar er en trevlig helg, här är det ”kallt” i helgen bara 22 grader.. Man blir bortskämd ganska så fort här över, hoppas ni kan få se solen ett par gånger i helgen!

Bilden nedan är kläder från Röhnisch nya kollektion, för alla golftokiga damer jag har aldrig burit något mer bekvämt än det här! CHECK IT OUT!!

 

Peace and love, 

-Julia 

 

 

 

 

 

 

16939432_1624353554248064_1309550765931537422_n

Nystart

ibland behöver vi alla en så kallad nystart. Nystart kan innebära nya rutiner, gamla rutiner som behöver en kick i rätt riktning, en flytt, ett miljöombyte, jaa you name it .

Min nystart är den här bloggen. Jag vill bli lite bättre på att dela med mig av mitt liv och jag hoppas ni vill följa med och inte har tröttnat på mitt frånvarande bloggande.

Jag har nu två veckor kvar till säsongspremiär och dessa veckor innehåller väldigt mycket träning, finslipning, spel och laddning.

Det är även mycket praktiskt som ska hinnas med och fixas innan jag börjar leva i min resväska igen . allt ifrån flygbiljetter, till logistik, till vilka familjer jag ska bo hos och när under säsongen.

Som sagt jag hoppas ni följer med på min nya säsong och mitt liv från USA, där det mesta verkar handla om presidenten men jag lovar, det finns annat som händer i det här landet också!

 

Peace and love, 

 

Landslagslägret

Mitt första landslagsläger är över och jag har haft en väldigt intensiv vecka här i Orlando med landslaget. Att få träna med andra tjejer som vill exakt samma sak som jag själv har varit väldigt motiverande, jag har träffat många nya tjejer och coacher men jag lämnar lägret med lite mer kunskap, lite mer energi och motivation för att gå in i nästa träningsperiod.

Jag har alltså som 26 åring gjort min första landslagssamling och när jag hade mediaträning och det skulle fyllas i tidigare landslagsmeriter så fick jag säga både en och två gånger att detta var min första samling..

Inte den naturliga vägen att gå, men jag har gått min egen väg och nu har även förbundet sett mig och den vägen.

Jag vill tacka alla spelare, coacher och förbundet för att ha gjort denna vecka möjlig.

16002858_10154567846932928_7904114285821675360_n

Peace and love, 

Julia 

Nytt år!

Nytt år med nya möjligheter… 

Mitt första nyår som jag spenderade på amerikansk mark. Fantastiskt skönt att slippa frysa på nyårsafton och inte behöver tänka på hur många jackor man skulle ha på sig..

Jag är redan tillbaka i USA och det känns väldigt bra. Att äntligen få träna på gräs igen och se bollen flyga ordentligt.. !

Jag hade en väldigt bra tid och jul där hemma i Karlskrona. Det är så skönt att känna sig som hemma varje gång jag landar på svensk mark igen och jag är tacksam för alla människor där hemma. Det är viktigt att komma härifrån ibland och få distans på det hela..

Lägret med landslaget börjar på fredag och det ska bli väldigt kul att träna med det gänget en hel vecka tillsammans i Florida .

Peace and love. 

Julia 

Gristräningen ..

Alla sporter har nog sin ”gristräning”, träningen som ingen tycker är sådär fantastiskt rolig att göra men som man så mycket väl vet måste göras om förändringar ska kunna ske och för att man även ska kunna nå nästa steg.

I golfen är den träningen, enligt mig, teknikträning. När du står och svingar, känner olika positioner, kollar av vinklar, känner lite till och svingar i slow-motion för att försöka printa in nya rörelser i kroppen och hjärnan. En boll slås, sen börjar processen om igen. Älskar jag det här? njaa, men jag vet att den måste göras. Så det är bara att bita ihop.

Jag har haft två väldigt inspirerande dagar i Ystad där jag fick lära mig en otroligt massa om våra kroppar, om träning, om statistik och framtid. Tack snälla Procedos för de dagarna och för vårt fortsatta samarbete.

15492592_1527809680569119_3985903276226180431_n

Peace and love, 

Julia 

Ta hand om kroppen

Jag har nu varit hemma lite över två veckor och den här tiden på året är då jag verkligen kan och har möjlighet att ta hand om min kropp. Efter alla golfrundor, alla bilresor, alla flygturer och alla gympass är kroppen ganska så sliten…

Ett ypperligt tillfälle för mig att gå till min massör, kiropraktor samt även spendera tid i floatingtanken. För er som inte vet vad det är så ligger man i en ”tank” i 45 min i kroppstempererat vatten med en mängd mineraler och salter som gör att du flyter utan att behöva tänka på det. En perfekt återhämtning för både kropp och knopp. Jag njuter när jag kommer till Carlskrona Floating och till Åsa, häromdagen SOV jag i 45 minuter, djupare än jag gör under natten, ganska så häftig känsla.

Dörr i dörr till Åsa ligger Access Rehab där jag går hos Ninni för att rätta till kroppen. Som golfare blir det ofta justeringar som måste göras, och Ninni är otroligt duktig på det hon gör och jag går alltid nöjd därifrån.

Min massör har jag haft sedan två år tillbaka. Mari Lundbladh på Massagegaraget. En fantastisk kvinna som är OTROLIGT kunnig och som jag känner mig trygg med! Finns så mycket personer där ute som inte riktigt ger er det ni behöver. Kan tipsa er om Mari om ni behöver få ordning på kroppen. Ni kommer lämna Mari nöjda, troligtvis lite chockade om hur mycket bättre ni känner er efteråt.

Idag ska jag köra mot Ystad. Två dagar med Procedos  och 3dfunktion väntar . Har jag sagt hur tacksam jag är över alla människor jag får möta och lära känna genom den här sporten. ?

Peace and love, 

Julia