Golfens regler …

I helgen avgjordes den första Majorn för damerna på LPGA. Den här veckan spelas Masters för herrarna och LPGA har ”ledigt” allt för att tittarsiffrorna inte ska förstöras för herrarna eller damerna.

Jag var faktiskt på plats och kollade sista dagen av ANA på Mission Hills i Californien. Alltid kul att kolla på golf och någon man känner som spelar och framför allt när man själv har tävlat på den banan.

Tävlingen fick inte riktigt det avslut som alla hoppades och trodde på. Lexi Thompson ,från USA fick efter 12 spelade hål under söndagen veta att hon fick 4 slags plikt för att NÅGON har suttit och granskat hennes runda under lördagen och sett att hon inte har lagt tillbaka sin boll exakt var den låg på hål 17.

Denna person, som enligt mig har alldeles för mkt fritid har alltså suttit hemma i tv-soffan och studerat slag för slag, mailat in till LPGA och sagt att domarna bör titta på detta. Domarna kom överens om att det stämmer och hade inget annat val än att åka och berätta för Lexi under tävlingen. Hon hade då 6 hål kvar och spela och går dessa 6 hål 2under par. Slagen slogs med tårar och en jädra massa känslor men som hon gjorde det.

Nu tycker jag personligen att något måste göras, i vilken annan sport kan en vanlig ”svensson” sitta hemma och maila/ringa in och säga, ”hmmm, kan ni titta på vad den och den gjorde på det hålet igår?”…

Om detta ska vara tillåtet så tycker jag det måste till speciella regler. Det ska inte gå att få komma 15 timmar senare och hitta saker för att man inte har något annat viktigt att göra i sitt liv…

Golfens värld var minst sagt upprörd igår, vi spelare förstår inte hur personer kan göra så, samt är alla och då menar jag alla extremt imponerade av hur Lexi hanterade situationen och hur hon fightades enda in i mål ..

Nej, golfen nu behövs det en ändring… 

Peace and love, 

Julia 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.