Granatäpple – Antioxidanternas konung

GRANATÄPPLEN är en läcker frukt som jag tyvärr alltför sällan köper. När jag häromdagen var och handlade, hade min närbutik dukat upp med inbjudande sötpotatisar, gigantiska granatäpplen och ekologiskt odlad ingefära.

Bild1

Detta såg så inbjudande ut att jag inte kunde motstå att ge denna antioxidantrika frukt ett nytt försök.

Bild3

Två tips på hur du kärnar ur ett granatäpple

1. Banktricket

Gör försiktigt ett tunnt snitt runt äpplet som inte skadar kärnhuset. Vrid därefter de båda halvorna åt motsatt håll tills de lossnar från varandra. När du kommit så här långt så håller du ena halvan över en bunke och slår med en träslev eller liknande på skalet. Går det som du vill så ska nu de röda små fröna trilla ut fina och hela.

Eftersom fläckar från granatäpple kan vara svåra att få bort så är det bra  om du har på dig ett förkläde.

2. Vatten tricket

Börja med att dela granatäpplet som ovan. Fyll en bunke eller liknande med vatten och sänk ner en av halvorna i vattnet där du skalat färdigt frukten. Förhoppningsvis kommer fröna falla till botten medan de vita mellanväggarna flyter upp till ytan.

” Granatäpplets glittrande rubiner och syra är perfekt att toppa såväl smoothies, desserter och sallader. ”

Bild2

” Supergott och nyttigt!”

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.