Därför ska du äta ägg året om

Äggen flödar under påsken och är den tiden på åren då svenskarna konsumerar överlägset mest. Men jämförelsevis mot övriga Europa är svenskarna dåliga ”äggätare”. Vår träningsexpert Mia Samuelsson har dock en rad anledningar till varför man ska äta ett ägg då och då året om – och inte bara under påskhelgen.

✔ Det är snabbt och enkelt!
Ägg är perfekt att äta när du har bråttom. Det går snabbt att tillaga och är utmärkt att förbereda.

✔ Variation förnöjer!
Ägg kan varieras i det oändliga: Stekta, löskokta, hårdkokta, äggröra, omelett, ägghalvor, skivat och pocherat med flera.

”Ett hårdkokt ägg kommer att snurra, ett okokt eller löskokt kommer inte.”

✔ Ägg är din proteinkälla!
Ägg är en fantastisk proteinkälla med en balanserad fettsammansättning och sprängfyllt med vitaminer och mineraler.

✔ Naturlig D-vitaminkälla!
Äggulan är rik på D-vitamin vilket vi här i Norden inte fått för mycket av nu under vintern.

✔ Äta ägg är bra för miljön!
Att äta ägg är både klimatsmart och belastar miljön mindre än många andra animaliska livsmedel.  Ett perfekt  sätt att få i sig många viktiga näringsämnen.

”Dessutom har ägg lång hållbarhet.”

Mia Samuelsson, Träningsexpert

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.