NYÅRSPRESENTEN till DIG SJÄLV!

Nu är det snart ett NYTT ÅR igen, oavsett om snön kommer eller inte. Men visst känns det konstigt att vi så här bara några dagar innan självaste Nyårsafton nästan har samma temperatur som delar av landet hade på midsommarafton!

” Unna dig att köpa en nyårspresent TILL DIG och starta upp det nya året med att komma i RIKTIGT BRA FORM! ”

Saras fantastiska resa startade med tjejgruppen

Sara Wintersteller är en av de tjejer som hoppade på den NYA TJEJKURSEN och ville komma i riktigt god form redan innan alla nyårslöften. Hon lyckades på 6 veckor tappa 10 kg och minska 10 cm på midjemåttet!

Genom att delta i tjejkursen fick Sara den kickstart hon önskade. Hon känner sig nu efter kursslut mer motiverad att hålla i sin träning. Nu känns inte träningen som ett ”måste” utan mer som en livsstil och träningen har fått en naturlig del i vardagen. Till och med den allra jobbigaste övningen i senaste träningsupplägget hindrar inte henne att ta sig till gymmet för att köra ett pass 🙂

Träningen i kombination med bättre kosthållning har gjort att hon fått mer energi och ork, känner sig gladare och även stärkt sin självkänsla. Hon har under dessa veckor byggt upp ett sundare och mer positivt tänk kring sina matvanor och matlagningen hemma.

” Under dessa sex veckor har Mia och Jenny givit mig verktyg och kunskap som jag har med mig resten av mitt liv 🙂 Så tveka inte att anmäla er tjejer! ”

Sara och Mia2

Boka in dig på vårens NYA tjejkurs med start tis 19/1 06.30!

Vad ingår i kursen?
Du kommer under sex veckor träna 12 pass i grupp med Mia Personlig Tränare och ha två kostföreläsningar med kostrådgivaren Jenny samt två kalipermätningar.

Gruppträningen drar igång på Malkars Västra den 19/1 kl 06.30.

Träningstider
Tis kl 06.30-07.15
Tors kl 06.30-07.15

Kostföreläsningar
Tis 19/1 kl 18:30-19.30.
Tis 2/2 kl 18:30-19:30.

Peppning och support från mig och Jenny under kursens gång.

För mer information maila mig på maria@jesper-pt.se

Till dig

Äter du KLIMATSMART!?

Satt i morse och läste Svenska Dagbladet och kom över en artikel som guidar oss i hur vi äter smart både för KLIMATET och HÄLSAN.

1. Ät inte för mycket

Idag är det fler som dör av övervikt än undernäring. Följer vi det mest självklara rådet att äta mindre så blir det EXTRA VIKTIGT ATT ÄTA BRA. Om vi ser på dem så blir äldst och håller sig friskast så äter de mindre kalorier, väldigt nyttig mat, mycket grönsaker och örter. Deras mat är späckad av vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Grönsaker

2. Ät mindre kött

Ser vi tillbaks de senaste 25 åren så har vi svenskar ökat vår köttkonsumtion med 43 procent, och idag äter många alltför mycket kött. Artikelförfattaren menar att vi i genomsnitt äter dubbelt så mycket protein som vad de mest behövande rekommenderas pga sjukdom, ålder och träning.

De svenska köttproducenterna har gjort en hel del för att minska användningen av fossila bränslen, men animalproduktionen är fortfarande en stor källa till klimatgaser.

3. Släng inte bort maten

Allra mest slänger faktiskt hushållen! I Sverige kastar vi bort i snitt 81 kilo mat per person på ett år och ungefär en tredjedel av det är fullt ätbart!

”Tror alla håller med om att det absolut mest onödiga slöseriet är att slänga bort mat.”

Kanske något att ta till sig i dessa julbordstider!

4. Ät mindre ris

Ett kilo ris har större klimatpåverkan än andra alternativ som exempelvis potatis. Vi svenskar äter mycket ris och därför kan det vara klimatsmart att ibland välja att äta något annat.

Mer om detta finns att läsa på:

http://www.svd.se/sa-ater-du-klimat-mat-smartast#sida-5

Frossa i skaldjur

Äntligen är det tider för att frossa i kräftor och skaldjur!

Dessa små skaldjur smakar inte bara bra utan ger perfekt träningsenergi. De är dessutom fullpackade med nyttigheter! De är proteinrika, fettsnåla och är dessutom en bra källa till vitaminer och andra näringsämnen. Därför kan du med fördel lägga in dem ofta på din meny!

Endast kräftor gör oss inte mätta om vi ska anordna en kräftskiva. Se till att bjuda på generöst med tillbehör så som hembakade frallor, smakrika hårdostar, en fräsch sommarsallad och lite olika såser.

Här kommer några recept att lägga till för en lyckad kräftskiva och mätta gäster 🙂

Hembakade frallor a´la Team Jesper

Frallor
Ingredienser:
3 dl mandelmjöl/ rismjöl
4 msk fiberhusk
4 msk linfrön
4 msk pumpakärnor
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 ägg
2 dl Kesella/ turkisk yoghurt
3 msk smält smör

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ner de andra ingredienserna och låt stå i ca 5 minuter. Dela bullarna i lika stora delar och grädda i ugnen i ca 25 minuter i 180-190 grader. Jag brukar få ut 8-12 stycken beroende på hur stora jag vill ha dem för dagen. För att få lite extra knaprig yta så höj temperaturen något i slutet av baktiden.

Fräsch sommarsallad

Förutom fräscha grönsaker efter smak så toppa med exempelvis lite mango, melon eller granatäpple.
Kanske du har någon annan frukt som du tycker är god? Päron ihop med cashewnötter gifter sig också 🙂
Därefter häller du en lite dressing av olivolja, honung och pressad citron över. Sist men inte minst toppa med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

Smakrik coleslow

Ingredienser:
500 gram vitkål
Turkisk Yoghurt
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Strimla vitkålen fin, gärna med en osthyvel. Lägg kålen i en bunke, strö över ca 1 tsk salt. Om du önskar så låter du röran stå ca 30 min för att sedan krama ur eventuell vätska. Själv brukar jag inte ta mig tid till detta utan blandar istället genast i svartpeppar och turkisk yoghurt. Smaksätt gärna med att riva i lite äpple, morot eller dijonsenap.

Het dipsås

Ingredienser:
Kesella/ Turkisk yoghurt
Fransk senap alt sweet chilisås
Önskade kryddor exempelvis svartpeppar

Blanda lätt och enkelt ingredienserna samman och smaksätt med dijonsenap alternativt sweetchilisås för att få en finfin smak på din dipsås!

Bananpannkaka med kakao

Jag älskar verkligen bananpannkaka! Det går snabbt och enkelt att slänga ihop en smet och grädda på spisen eller i ugnen. Nu i midsommartider passar det även utmärkt att servera lite söta jordgubbar till.

Bananpannkakan fungerar utmärkt såväl till frukost, mellanmål eller lunch. Den enda nackdelen kan vara att den inte får så fin färg om man vill laga den för att lite senare äta den. Genom att blanda i lite kakao så slipper vi detta problemet och dessutom så smakar det riktigt gott! En ny favorit har fötts 😉

Bananpannkaka med kakao

Ingredienser 1 port:
3 ägg
1 banan
1 nypa salt
Kakao

Gör så här:

Mixa samman alla ingredienser i en bunke och häll i en stekpanna eller ugnsfast form. Själv brukar jag använda smör när jag steker eller smörjer formen. När pannkakan fått önskad färg är den färdig att äta. Servera gärna tillsammans med färska bär och en klick kesella eller turkisk yoghurt. Toppa med lite kokos om du gillar det.

Hoppas det smakar!

Het Mangokyckling och Maffiga Proteinbiffar

På mina träningsresor till Spanien så har det lagats och bjudits på en hel del goda maträtter. Att vi dessutom har haft Spaniens smörgåsbord av fräscha råvaror har också bjudit in till en fantastisk kreativitet i köket.

I min förra blogg lovade jag att ni skulle få ta del av Marias ”Maffiga Proteinbiffar” och ”Heta mangokyckling”.
Här kommer de 🙂

Maffiga Proteinbiffar ala © Maria Heudorf

Proteinbiffar

Ingredienser 4 per:
300g nötfärs
3 ägg
Hackad 1 gul lök
ca 1 hg finhackade färska champinjoner
ca 3 msk Dijonsenap (efter smak)
Salt och peppar
Paprika pulver

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke. Låt smeten vila i ca 15 minuter i rumstemperatur före stekning. Dela smeten i fyra biffar, platta ut och stek dessa på ganska hög temperatur i smör och olja. Efterstek gärna i ugnen. Servera gärna med ugnsstekt sötpotatis/rotfrukter och vitlöksdressing. Denna görs på lika delar naturell yoghurt och kvarg, olivolja efter smak, pressad vitlök samt salt och grovmalen svartpeppar.

Het Mangokyckling ala © Maria Heudorf

Mangokyckling

Ingredienser 4 pers:
300 gram kycklingfilé
1 paket kokosmjölk
1 chilifrukt
2 klyftor vitlök
ca 1 hg färska champinjoner
1 stor gul lök
1 mogen mango
Cashewnötter
Sugersnaps
Blomkål
Broccoli
2 st morötter

Görs så här:
Häll olja och en klick smör i stekplåt och värm upp. Lägg i finhackad chilifrukt och stek i cirka 1 minut och tillsätt därefter strimlad kyckling, krydda med salt och peppar. Lägg i skivad svamp och lökringar och låt detta steka ihop i cirka 4-5 minuter och tillsätt därefter kokosmjölken samt pressa i vitlök. Låt sjuda i cirka 5 minuter och blanda därefter ner morotsslantar, broccoli- och blomkols buketter. Låt nu detta koka ihop till dess att grönsakerna har önskat tuggmotstånd. Tillsätt strax före servering cashewnötter, sugersnaps och hackade mangobitar.

Servera med t ex med quinoa eller mathavre!

Dags att laga, smaka av och avnjuta 😉

Äggande gott

Visst vill vi ha ägg till påsk!
Ägg är ett superlivsmedel som förutom protein innehåller en mängd näringsämnen som vi människor behöver. Med ägg kan man göra allt från en enkel måltid till en lyxig frestelse. Här kommer tre äggande goda favoritrecept att testa. Genom att variera tillbehören slipper äggrätterna bli uttjatade.

Omelette med mozzarella

Mozzarellaomelette
Ingredienser (efter antal personer och hunger):
Mozzarellaostar
Minitomater
Ägg
Mandelmjölk
Ruccola/ bladspenat
Oliver
Färsk basilika
Salt och peppar
Olivolja

Börja med att skiva mozzarellan och tomaterna i skivor. Vispa ihop äggen och mandelmjölken och krydda med salt och peppar. Hetta upp smör alt kokosolja i stekpannan och häll i smeten. Medan smeten stelnar så fördelar du ruccolan/bladspenaten, mozzarellan, tomaterna, oliverna och den färska basilikan på omeletten. Ringla gärna lite olivolja över omeletten och toppa med lite extra nymalen svartpeppar och en nypa flingsalt.

Bönpasta a la Carnonara

Genom att välja bönpasta så får du det bästa av två världar, enkelheten från pastan och allt det nyttiga från bönerna. Bönpastan är proteinrik, naturligt fri från gluten, rik på fibrer och har en lägre kolhydrathalt än vanlig pasta.

Bönpasta a la Carbonara

Ingredienser (4-pers)
Ca 300 gram bönpasta
200 gram parmaskinka
4 ägg
4 msk riven parmesan
1 msk olivolja
Salt och peppar
Färsk bladpersilja
1-2 vitlöksklyftor

Börja med att sätta ugnen på 200° och sätt på en kastrull med saltat vatten på spisen.
Lägg parmaskinkan på bakplåtspapper på en plåt eller i en långpanna  och låt den stå i ugnen ca 5-10 minuter tills den är lite knaprig.
Lägg bönpastan i det kokade vattnet. Finhacka persiljan och strimla parmaskinkan och ställ åt sidan.
Värm upp olivoljan i en modell större kastrull och stek till vitlöken lite lätt innan du tillsätter pastan. Tillsätt nu äggen (som du vispat samman lite) parmesanen, persiljan och pepparn.
Lägg upp allt och toppa med den strimlade parmaskinakan, lite extra parmesan och nymald svartpeppar. Efter smak och tycke går utmärkt att lägga till lök, fänkol eller soltorkade tomater i receptet.
Så sätt igång och testa dig fram 😉

Bananpannkakor

Bananpannkaka1

Ingredienser:
3 Ägg
1 Mogen banan
Smör alt kokosfett
(vaniljpulver)

Mosa eller mixa samman äggen och bananen i en bunke. Rör i lite vaniljpulver om du önskar. Stek pannkakorna i lite smör eller kokosfett och servera med lite blåbär och tukisk yoghurt. Här har jag valt att använda mitt plättjärn, men det går lika bra att steka en enda stor pannkaka. Passar lika bra som frukost, mellanmål eller dessert.

Nu har vi några härliga dagar av påskfirande framför oss 🙂

Strålande D-vitamin

Promenad

Att vi går mot ljusare tider känner nog de flesta av. Tänk att äntligen få vakna av dessa efterlängtade solstrålar och få njuta av längre och ljusare dagar 🙂

”Solvitaminet” eller D-vitamin är på tapeten i dagens debatt om kosttillskott, vilket leder till att vi får ta del av nya studier hela tiden. Här tänker jag redogöra lite för vad D-vitamin egentligen är och varför just denna vitaminen är så viktig för oss. Jag tänkte också tipsa lite hur du ser till att få idag tillräckligt av denna ”strålande” vitamin.

D-vitaminbrist

De studier som gjorts visar att D-vitaminbrist kanske är vanligare än vad vi trott. Vi får i oss vitaminet på två sätt: dels via maten och dels bildas D-vitamin under huden när vi är ute i solen. Vår geografiska placering gör att vi nordbor fyller på och lagrar vår dos D-vitamin främst under sommarhalvåret och täcker sedan upp en del av behovet under vinterhalvåret.

Den senaste forskningen inom D-vitamin och D-vitaminbrist visar att solens strålar till stor del står för lågt för omvandling av D-vitamin i huden. För att kunna hålla tillräcklig nivå D-vitamin så blir därför kosten viktig för oss. En riskgrupp är männsikor med mörk hy eftersom den mörka hyn försämrar tillverkningen av D vitamin i huden. En annan är äldre människor som har nedsatt förmåga att producera vitamin D och som tillbringar lite tid utomhus.

Forskning visar att brist på D-vitamin kan ha betydelse för uppkomsten av andra sjukdomar. Vissa tror också att det är en bakomliggande faktor till många vinter- och vårdepressioner. Studier pågår på många olika områden och är ett glödhett forskningsämne idag. D-vitamin verkar bland annat påverka livslängden, benskörhet, humöret, förbränningen och immunförsvaret.

Hur får vi i oss D-vitamin

Solens D-vitaminstrålar, minst 30 minuter mitt på dagen (mellan 10.00-16.00) för att få gott om D vitamin och då utan solkräm. Tänk dock på att inte bränna dig eftersom det kan ge ökad cancerrisk.

– Genom maten får i oss D-vitamin när vi äter fet som fisk lax, sill och makrill. Vi får också i D-vitamin genom mejeriprodukter som t.ex. mjölk samt när vi äter ägg och kött.

Kosttillskott.

Tänk på att! Äta gott om fett tillsammans med D-vitaminrika källor eftersom fettet hjälper till att ta upp fettlösliga vitaminer (A, D, E och K). I fisk finns gott om fett, vilket gör det mindre viktigt att komplettera med fett för vitaminupptagets skull.

Rekommenderad mängd D-vitamin

Flera länder har uppmärksammat befolkningens D-vitaminbrist och rekommenderar D-vitamintillskott för att bland annat minska sjukvårdskostnader. Rekommendation för vuxna människor är ett D-vitamin-intag på minst 2000 enheter per dag och allra helst kring 2000-4000 enheter under vinter och tidig vår. Barn kan inta cirka häften av detta, men alla rekommendationer är olika beroende på om du är frisk eller inte. Rådfråga och utgå alltid ifrån dig själv!

Njuta av årets första D-vitaminstrålar när de kikar fram 🙂

Solen1

Choklad på Alla Hjärtans Dag

Kladdkaka1
Den absoluta favoriten när det kommer till desserten hemma hos oss är kladdkaka. Därför har det varit extra roligt att försöka kombinera en god, nyttig och sådär lagom kladdig kladdkaka som maken och barnen kommer att älska.

Mörk Choklad är inte bara gott utan också nyttigt! Detta har nog ingen kunnat eller velat undgå 😉 Välj därför din choklad med omsorg.

Godaste kladdkakan

Ingredienser:
3 ägg
3 msk kakao
1 nypa salt
1 dl kesella
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1 msk honung (alternativt ca 10 mixade dadlar eller ca 1 dl stevia eller 1 mosad banan)
1 tsk vaniljpulver
100 gram mörk choklad
1 tsk bakpulver

Garnering:
Om man önskar ”hotta” till det lite 😉 Bred mörk chilichoklad över som garnering. För att få in rött så garnera med lite färska hallon. Till detta kan det smaka gott med en liten klick grädde så här på Alla hjärtans dag.

Eller varför inte testa kokosgrädde. Resultatet får en konsistens precis som grädde. Mums….

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med kokosolja och ”ströa” den med mandelmjöl eller kokosflingor. Vispa ägg och eventuell stevia pösigt. Smält kokosoljan och lägg i chokladen så den också får smälta. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten. Blanda sist ner kesellan, kokosoljan, chokladen och alt honungen och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen och sätt in i ugnen ca 8-10 minuter beroende på hur kladdig kaka du vill ha. Låt därefter kakan svalna.
Ät och njut!

8 anledningar att bjuda en hjärtlig vän på kladdkaka

1. Lyckligare
Det är inte bara jag som upplever en känsla av välbehag när jag äter choklad 🙂 Det finns faktiskt vetenskapliga bevis för att det finns en kemisk koppling (lyckohormonet serotonin) mellan choklad och lycka. 
2. Smartare

Du blir mer ”klartänkt” eftersom choklad har en positiv inverkan på blodflödet till hjärnan.
3. Bättre hälsa
Choklad boostar ditt immunförsvar och innehåller massor av vitaminer, mineraler och antioxidanter.
4. Energi
Du blir piggare och orkar mer.
5. Snyggare
Och då inte bara genom att du blir gladare utan choklad sägs också minska hudrodnader.
6. Avstressande
Stresshormonet (kortisol) minskar i kroppen. Följden blir minskad risk för inflammationer och högt blodtryck.
7. Ökar ämnesomsättningen
8. Friskare Hjärta <3
Det finns ämnen i choklad som stimulerar hjärtmusklen och nersystemet.

Källa: http://mittkok.expressen.se/artikel/kladdkaka-gor-dig-frisk-snygg-och-glad/

” Enligt forskning har den som regelbundet äter choklad 40 procent minskad risk för hjärtsjukdomar och 30 procent minskad risk för stroke.”

Summeringen blir att jag kommer fortsätta äta mörk choklad med hög kakaohalt, men såklart måste vi tänka på att även hälsosamma livsmedel kan vi äta för mycket av.

Testa och smaka 🙂

Solkysst träningsresa

Träningstrenden smittar av sig även på valet av semesterresa. Allt fler väljer att vara mer aktiva på semestern och vill kombinera sin träning med sol och bad.

Jag har haft förmånen att få vara med på att anordna ett antal träningsresor till Spanien. Fördelarna med just dessa resor är att vi åker i en mindre grupp så att träningen kan anpassas efter alla deltagarna, både erfarna och nybörjare. Vi kan fokusera på träningen, lära känna varandra och ha kul tillsammans.

Låt bilderna tala

Här följer nu lite bilder från mina resor så att du kan få känna en liten vindpust av hur upplevelsen kan vara.

IMG_6259

Smidigt och enkelt flyger vi från Växjö till Alicante, Spaniens solkyssta kust.

IMG_3819

Lägenheten vi huserar i ligger i El Campello, lite norr om Alicante. Snart är det dags för det första träningspasset på takterassen, men innan dess mellanmål och påfyllning av energi.

Ultika
Lisa och Gabbe

IMG_3848

IMG_9506
IMG_3635

Sugen på en dusch efter passet? Här kan man duscha under bar himmel 😉 Eller ta ett dopp i poolen!

Pool

Affären ligger precis i anslutning till lägenheten och är fylld av härliga råvaror. Extra gott med färska skaldjur ifrån fiskdisken. Här finns även massor av fräsch frukt och det smakar gott efter träningspasset eller som dessert 😉

IMG_4379

IMG_4837

IMG_9543

En härlig vy är när mörket faller och vi fortfarande kan sitta ute och njuta av god mat och gamla och nyfunna vänner. Det blir tid att dela med sig av smaskiga recept och egna erfarenheter och funderingar.

IMG_0065

Eftersom det både blir varmt och ljust ganska tidigt på morgonen så passar det utmärkt att träna ett pass på stranden strax nedanför.

IMG_0123

Erika och Helen

 

Ulf
IMG_3882

Helene och Inez
IMG_4683

Bad

När morgonens pass är avklarat finns det tid för sol, bad och utflykter.  Och vad passar inte bättre än välförtjänt ett dopp i det svalkande havet!

IMG_6246

IMG_0264

Strandpromenad

Sol, bad och strandshopping.

Det går snabbt och enkelt att ta pendeltåget in till Alicante. Förutom att strosa på de pampiga gatorna finns det mängder av små tapasrestauranger och lite rolig shopping.

IMG_4239
IMG_4035

Det är inte alltid lika lätt att hitta hem. Vid ett tillfälle så hamnade vi på detta fina berg. Ja, ni som var med kanske kommer ihåg 😉

IMG_4259

Det finns mycket att se och uppleva, men det som man inte bör missa om man är i Alicante en onsdag är den fantastiska apelsinmarknaden.

IMG_3971
IMG_3974

Men trots allt härligt som finns att göra så är det nog just gemenskapen, skratten och det peppande orden sinsemellan på de svettiga passen som gör resan så lustfyllt!

DSC_0162

En PT behöver också träna 😉

DSC_1153

Strongwomenpasset brukar bli i svettigaste laget 😉

Snart är det dags för nästa gäng att möta Alicante i gryningen med mig. Jag ser fram emot kommande resor och nya äventyr.

IMG_4191

En annorlunda julklapp

RoseMarie och Christer

Ofta känner jag att jag har värdens bästa yrke på så sätt att jag får vara en del i mina klienters resa mot sina mål.

I september förra året träffade jag för första gången RoseMarie 61 år. RoseMarie har alltid motionerat och tyckt om att träna, men olika omständigheter gjorde att kroppen en dag satte stopp. Efter två års smärttillstånd i hela kroppen och medecinering kände RoseMarie att det var dags att ta tag i livet igen. När vi träffades hade hon en önskan om att få hjälp med träningen och komma på banan igen, skapa rutiner och bli smärtfri.

Till en början träffades jag och RoseMarie ganska tätt, men efter några veckor så kom hon även igång med sin träning i gymmet på egen hand. RoseMarie kom underfund med att hon för att hon skulle komma iväg till gymmet så var tvungen att lyssna ”lagom” mycket på kroppen. Lyssnade hon för mycket så hindrade detta henne att komma iväg och träna. Ganska snart märkte hon att hon mådde bra av styrketräningen och att orken började komma tillbaka. I dag är hon smärtfri och är tillbaka i vardagen igen. RoseMarie har ett relativt stillasittande jobb som ekonom och hon tycker det är extra viktigt att förebygga hållningen. Sittande bred rodd är ev favorit övningarna som hon känner verkligen gör nytta.

RoseMarie

När det närmade sig jul för ett år sedan så kontaktade RoseMarie mig angående att hon önskade köpa Personlig träning och kosttillfällen till sin man Christer. Christer är en aktiv pensionär och RoseMarie ville nu att även han skulle få känna av alla fördelarna med att komma igång med styrketräningen och få bra koll på kosten.

Christers premiär på gymmet

Den 10 januari i år gjorde Christer premiär på gymmet och han förstod ganska snart att styrketräningen skulle komma att bidra med något helt annat än hans tidigare vardagsmotion och cykelrundor. Christer är en lång man och han började allteftersom känna sig mer rörlig i vardagen tack vare sin gymträning. Vardagsrutiner som för de flesta tas för givet, som att exempelvis knyta skorna, började fungera och han kände inte heller sig så trött som tidigare. En av Christers favoritövningar är liggande smal hantelpress och hantlarna känns inte lika främmande nu som i början.

Christer

Christer satte samtidigt igång med lite enkla förändringar i sina matvanor. Hans målsättning här var att få en bättre inställning till kosten och minska i vikt, vilket han också gjorde. Detta gav såklart en extra push och sporrade honom ännu mer till att sköta träningen och hålla sig till de nya kostdirektiven.

Mot målen tillsammans

När det kommer till målsättningar så har RoseMarie och Christer i stort samma värdegrund. De vill bägge hålla sig friska, rörliga och hålla lederna igång, och på många sätt anser de att motionera är bra.

” Vi skjuter rullatorn lite längre fram.” säger Christer och RoseMarie.

RoseMarie som tidigare har deltagit i både Vasaloppet, Lidingöloppet och Vätternrundan känner numera att anmäla sig till något av detta inte är någon drivkraft för henne. Däremot har hon ett stillasittande yrke och har tidigare haft problem med nacke och musarm, vilket idag försvunnit och hon känner sig symtomfri. Detta är hennes drivkraft numera och är en bidragande orsak att hon gärna kör från Timmernabben mot gymmet i Kalmar tre gånger i veckan.

Christer däremot älskar att mäta varje sträcka han går eller cyklar. Han skojar friskt om när han och RoseMarie var ute på stavgång för ett tag sedan och höll ett tempo på 9.05 km/tim – de kunde GÅ förbi en löpare. Dessutom är Christer 18 kg lättare än förra julen och skrattar nog inte längre åt den något annorlunda julklappen han då fick.

Sedan drygt en månad tillbaka har RoseMarie och Christer valt att träna med mig gemensamt. Från att styrketräningen varit något helt nytt har de denna numera denna träningsform gemensamt. De tycker det är skönt att börja dagen med att gemensamt träna ett styrkepass på gymmet.

I dag var det dags för ett nytt pass. Bägge tycker att Personlig träning funkar jättefint och känner att de får övningar utifrån vad just de vill ha. Att RoseMaries julklapp skulle få så bra utdelning var det ingen som visste 🙂

”Vi kan inte påverka allt, men vi håller oss friskare och har roligt.” menar RoseMarie och Christer.

RoseMarie och Chroster träning

Tack för att jag får vara en del av er resa mot era mål!