Koppla bort Autopiloten!

Mitt jobb är fantastiskt på många sätt och en av det roligaste delarna är alla möten med nya människor. Idag har jag en tidigare klient och numera vän till mig, Victoria Westman, som Gästbloggare. Härom veckan var hon även gäst hos nätverket Rotary Afterwork och bjöd på en inspirerande och tankeväckande föreläsning.

bild0003

Victoria Westman – Mindfulness instruktör

Många av oss lever i en vardag som snurrar på i en resande fart. Vips så har det gått ytterligare ett år utan att vi tycker att vi har hunnit med. Ofta är det autopiloten som kör skutan i vardagen och roddar med de vardagliga sysslorna. Till helgen tar vi över rodret och blir kapten, glada över att den jobbiga veckan är över.

”Är det verkligen så som vi vill leva livet, att veckorna susar förbi, för att inte tala om helgens hastighet. Plötsligt tar barnen studenten och vi frågar oss hur livet kunde gå så fort – de var ju nyss så små.”

Mitt liv snurrade för fort för ett par år sen och efter att jag fått några smällar av den höga farten så bestämde jag mig för att det inte kunde fortsätta i samma tempo. Jag valde att bromsa och bestämde mig för att leva i nuet istället. Jag valde mig och min familj!

Jag kom i kontakt med mindfulness och jag lärde mig att meditera och att göra olika övningar i vardagen som ökande min närvaro. Resultatet var ju så häftigt, plötsligt log jag igen och kände mig glad, det var roligt att göra saker igen. De mörka tankarna som varit min vardag började att skingras! Jag kände att jag inte blev arg lika lätt längre och att jag mådde bra, sakta mådde jag bättre än jag hade gjort på mycket länge.

Min upptäckt av mindfulness och hur mycket bättre jag mådde fick mig att vilja dela med mig av min upptäckt – jag visste ju att jag inte var ensam att må dåligt så jag bestämde mig för att utbilda mig till instruktör. Nu har jag startat mitt egna företag, Honestum, där jag arbetar med grupper både privata och på arbetsplatser samt för att utbilda lärare och pedagoger i skolor. Jag anser att mindfulness är ett verktyg som kan användas i klassrummet, på arbetsplatsen, i din träning och i livet!

Mindfulness är ingen religion utan det är ett sätt att hitta ett lugn i tillvaron, en vardag utan stress, lära sig att känna tillit och kärlek till sig själv och att lära sig att leva här och nu. En tillvaro som vi alla vill ha ibland.”

Victoria Westman, Diplomerad mindfulness instruktör

Tack Victoria!