Bli en äkta Yogi!

Sen några år tillbaka så firar vi midsommar i Grönhögen. För er som inte varit i denna lilla by nästan allra längst ner på Ölands södra udde så är det värt ett besök. Där bjuds det på strålande sol och kraftiga friska vindar i stort sett hela sommaren 🙂

På midsommardagens morgon möttes vi upp vid hamnen för att testa ett yogapass ute i det fria tillsammans med min barndomsväns storasyster Tina Pettersson. Ryktet om yogapasset hade spridits och till samlingen anslöt både tjejer och killar, i åldrarna tonår till 60 plus, spända och förväntansfulla.

Jag droppade in bland de första deltagarna och Tina satt då redan i lotusställning på den lilla gräsplätten. Hamnen låg där bakom som en vacker bakgrund samtidigt som vi hörde måsarnas skri över havet. Tina startade passet med att gå igenom lite instruktioner för oss inte så yoga vana deltagare innan det var dags att lotsas genom dagens olika övningar.

Nyfiken på Yoga

Det var för cirka 4 år sedan som Tinas nyfikenhet på yoga väcktes då hon testade ett pass Poweryoga. Hon blev fast med en gång, mycket tack vare den ledaren som ledde henne in i denna nya värld.

”Jag träffade Åse, en underbar instruktör med fantastisk utstrålning, positivitet och kärlek som gjorde yogan rolig och inte så allvarlig. För mig blev yogan mumsig, fluffig och vinglig (på ett positivt sätt).”

Efter något år kompletterade Tina sina yogapass på gymmet med pass även hemma. Tack vare boken ”YOGA, Den kompletta träningsboken för både nybörjare och erfarna” lotasades hon steg-för-stegövningar, olika sorters yoga och andningssätt. Historien om yogan och allt det positiva som yogan medfört har gjort att Tina nu vill fördjupa och förkovra sig ännu mer inom yogan.

”Nu vill jag bli en äkta yogi. Det är vägen, inte målet som gör resan värd, namaste!”

Mina reflektioner kring yogapasset

Även om det var svårt att första fokusera på sig själv, andningen och övningarna så äskade jag känslan av att kunna sitta ute på sin medhavda filt mitt i denna fantastiska miljö. För mig som inte yogat så mycket tidigare så kändes passet lite som ett långsamt gymnastikpass och där andning och koncentration på det inre betonades.

Även att jag i vardagen sysslar med annan träning så tycker jag att yogan gav tid till att hitta rätt och komma åt de små musklerna. Framförallt alla de små muskler som hjälper oss att hålla upp ryggen och stärker vår bål.

Jag kommer definitivt testa yoga fler gånger, vilket jag tror att man måste för att ge yogan en ärlig chans.

”Vem vet! Kanske även jag kommer bli en äkta yogi :)”

300616.01

 

 

Läs om hur Jennies liv förändrades tack vare yoga här 

Läs mer om PT Mia på facebook här