I väntan på de svenska kvalitetsbolagen!

I en uppåtgående marknad kan man lätt bli fartblind och köpa skitbolag, som till en början går upp. Men när marknaden väl vänder så är det inte roligt att sitta kvar i dessa. Därför vill jag köpa kvalitetsbolag. Bolag som jag känner mig trygg med att ha kvar under en nedgång.

Med tanke på att min sparhorisont är extremt lång, kan jag egentligen köpa på mig aktier i de bolag som jag bevakar direkt när jag får en slant över. Det skulle sannolikt bli en bra avkastning över tid ändå. Likväl vill jag inte köpa bolag till alltför höga värderingar och där priset överstiger det värde som jag anser att ett bolag har. Därför tycker jag det är klokt att ha en kassa. Så man är redo att slå till när Mr Market tänker irrationelltblir nervös och paniksäljer.

Jag kommer sitta lugnt och stilla med den aktieportföljen jag har just nu även om det börjar blåsa kallt.  Det går, som jag varit inne på tidigare, inte att tajma marknaden. Men med en långsiktig inställning till aktiemarknaden ökar vi chanserna, eftersom aktiemarknaden historiskt sett alltid gått uppåt.

Jag kommer att vara redo med kapital när väl raset kommer. Förmodligen kommer jag börja köpa för tidigt, men förhoppningen är att kunna köpa en aktiepost varje månad och på så sätt få tilltalande genomsnittskurser.

Av det svenska utbudet är jag bland annat sugen på Investor, TeliaSonera, Industrivärden, Skanska, Axfood/ICA, Alfa Laval, Net Entertainment, Betsson/Unibet samt någon bankaktie. Tiden får utvisa om det blir något köp i dessa aktier eller inte. Om det inte uppstår något köpläge på den svenska marknaden kan jag ju alltid vända blicken över Atlanten där det finns många juveler som skulle passa utmärkt i min portfölj. Exempelvis börjar både Chevron och Exxon Mobil komma ner till trevliga nivåer.

 

”Be Fearful When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Fearful” -Warren Buffett

 

Hur tror du SIXRX slutar? Mejla in din gissning till patrik.rydasp@outlook.com

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.