Shareville

Shareville är en plattform där användarna kan följa andra sparare i realtid och få råd och inspiration från duktiga investerare. Man kan följa någon man tycker verkar bra och få aviseringar när personen köper/säljer. För att få tillgång till användarbasens (över 36 000 st i dagsläget) portföljer behöver man vara Nordnetkund samt dela med sig av en portfölj. Jag hade förmånen att vara betaanvändare i tidigt skede och har således varit med under hela resan hittills. Min reflektion så här långt är att det är en kul plattform, lite som ett Facebook för oss sparare. Jag går dock aldrig in och aktivt söker efter potentiella investeringar, även om det var på Shareville som jag hittade min ETF-fond.

Shareville har ett rankingsystem som baseras på användarnas sharpekvot.

Tre stjärnor – Topp 10 % av alla användare på Shareville.

Två stjärnor – Topp 50 % av alla användare på Shareville.

En stjärna – En portfölj med positiv avkastning.

Det finns dessutom ett användbart söksystem för att hitta användare som passar din investeringsfilosofi. Jag är ingen trader, vilket innebär att jag inte bryr mig om hur traderna agerar och deras avkastning. Jag kan imponeras av deras fantastiska avkastningskurvor, men den filosofin funkar inte för mig. För att urskilja användarna och hitta personer som har ungefär samma filosofi som du känner dig bekväm med kan man alltså filtrera i användarbasen.

Sedan start har jag valt att dela med mig av mitt investeringssparkonto på Shareville. Framgent kan det bli aktuellt att dela med mig av min kapitalförsäkring också. Jag tillhör kategorin av användarna som har en låg aktivitet (färre än 2 transaktioner/månad) samt har fler än 5 innehav.

Jag går under namnet ”Kapitalkastellet”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.