Månadens Sparare

Den 27:e varje månad framöver är min förhoppning att kunna presentera en ny person på bloggen. Hon eller han får berätta lite om sig själv samt dela med sig om sina tankar kring sparande. 

Månadens sparare januari – Jeanette Lindström

Jeanette Lindström

Vem är du?

Hej!

Jag heter Jeanette Lindström, är 46 år och driver två företag tillsammans med min kollega. Vi har 35 anställda och finns på 3 kontor i södra Sverige; Malmö, Jönköping och Kalmar.Jag är sambo med Christer och har två barn, Emil 13 år och Albin 2,5 år. Vi bor på en skogsgård 3 mil utanför Kalmar. Här har vi 10 getter, 4 hästar och 6 hundar. Mina främsta intressen är jakt med hundarna och hoppning med hästarna.

Hur sparar du?

Jag har en bank idag, Swedbank, där jag sköter mitt sparande. Jag gör varje månad avsättning till pensionsfond, har en liten aktieportfölj som jag bevakar – ibland säljer jag av för att ta hem lite vinster och sedan köper något nytt. Oftast får jag råd från banken om lite köptips, annars läser jag mig till olika rekommendationer. Gör det mest för att jag tycker det är roligt att hänga med.

Sedan sparar jag till barnen varje månad. Detta görs i olika fonder.

Varför sparar du?

Jag har alltid satt upp mål om att göra olika saker när jag tjänat ihop en slant, detta har påverkat min målmedvetenhet i de arbeten jag har haft genom åren.

Exempelvis resa med familjen eller köpa lite mer skog till gården. Just nu sparar jag för att vi behöver bygga till ett garage på huset.

Vad ska du göra för januarilönen?

I januari ska jag köpa lite nya kläder till barnen. Min sambo fyller år också så en liten present blir det nog till honom också 🙂

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.