Smygtitt på Hjortvägen

Huset & Shopping

I fredags fick jag och Elin en förhandsvisning i huset som står uppe på Hjortvägen. Det är det första av sex stycken hus som ska byggas. Vårt hus är sist ut och kommer vara klart för inflyttning under tredje kvartalet.

Även om det inte var vårt hus vi besökte så fick vi en bättre bild av hur vårt hus kommer att se ut. Det skiljer nämligen inte speciellt mycket mellan de olika husen. Och eftersom vi ska köpa en hel del nya möbler kan vi nu planera inköpen bättre.

***

Hade det inte varit för Elin så tror jag att vi hade köpt in det mesta nu i januari. När jag  har identifierat ett behov och ser värde>pris tenderar jag att vilja köpa direkt. Elin vill gärna se hur allt ser ut när det är klart innan hon kan bestämma sig.

Januari är min absoluta favoritshoppingmånad. Jag brukar sätta av en stor shoppingpåse med pengar som jag kan spendera under månadens alla dagar.

Prislapparna blir rödare och rödare och ju närmare den 25 januari vi kommer, desto färre människor är i butikerna. Det är också i slutet av januari alla tidningar brukar köra sin stående artikel ”Årets fattigaste vecka”.

Hittills i januari har jag inhandlat 2 st vinterskor, löparskor, jacka, jeans, halsduk, mössa, handskar, t-shirts och kalsonger.

Dessutom har vi börjat shoppat en del till huset. Jag har fått tillåtelse av Elin att inhandla saker till sovrum, badrum och julen. Det har resulterat i nya lakan, underlakan, örngott, kuddar, handdukar med mera som sparas tills vi flyttar in. Skönt att sådant nytt och fräscht! Dessutom har vi börjat köpa på oss julinredning.

På inköpslistan står även:

-2 st soffor
-2 st fåtöljer
-Soffbord
-Köksbord + stolar
-Belysning
-Mattor

Dessa saker är inte hundraprocentigt bestämda ännu. Men förhoppningsvis kommer vi överens medan prislapparna fortfarande är röda.

 

Inspekterar vardagsrummet på nedervåningen.
Inspekterar vardagsrummet på nedervåningen.
Sovrum med balkong.
Sovrum med balkong.
Arbetet är i full gång.
Arbetet är i full gång och går enligt plan.
Hus 1 av 6 på Hjortvägen.
Hus 1 av 6 på Hjortvägen. 
Jag hade vägarna förbi Hjortvägen även i kväll och stannade till en stund för att se när hus nummer två sattes upp. Härligt att se området växa fram!
Jag hade vägarna förbi Hjortvägen även i kväll och stannade till en stund för att se när hus nummer två sattes upp. Härligt att se området växa fram!

IMG_1113

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.