Mini Tri, Garmin-klockor & Funkabos löparkung

Då var det officiellt. Den 17 augusti avgörs Kalmar Mini Tri och jag står på startlinjen. Jag fick frågan redan förra året om jag ville vara med i lag 24kalmar, men tackade då nej på grund av att frågan kom för tätt inpå tävlingen. I år var 24kalmar-Jeanette tidigare ute, och när hon frågade mig i förra veckan så tackade jag JA.

520 m simning
1,8 mil cykling
4,2 km löpning

Spontant, utan att ha simmat i öppet vatten, så känner jag att simningen är min starkaste sträcka.

Cykling har aldrig varit min grej och jag går till och med i tankarna att skaffa mig en el-cykel när vi flyttat till Hjortvägen. Får man använda en sådan i tävlingen?

Jag har visserligen spelat fotboll i nästan hela mitt liv och gillar att tävla i de flesta sporter. Men att ta de där extra löpningarna på fotbollsplanen har jag aldrig varit känd för. För någon månad sedan sprang jag min första – och enda – mil hittills i mitt liv. Klockan på stannade strax över 52 minuter och jag var helt slut.

Nu har jag knappt 4 månader på mig att komma i form. Och jag har en bra bit kvar till den form som jag vill och behöver vara i den 17 augusti.

Lag 24kalmar ska gå för segern!

***

Jag noterade att bloggkollegan på Pontuz Löfgren också börjat sin nedräkning i dag. Men där är siktet inställt på Ironman. För att klara av det hade jag behövt en längre startsträcka än 4 månader…

***

Ett första steg mot en bättre Mini Tri-tävling var att skaffa mig en träningsklocka. Den ska hjälpa mig att hålla koll på mina framsteg.

Direkt efter jag fått frågan om att vara med tog jag beslutet att investera i en sådan.

Eftersom träningsklockor inte är min hemmaplan snackade jag med min granne på Hjortvägen, tillika Funkabos löparkung, Oliver Wykman. Jag förstod ganska tidigt att en klocka av märket Garmin var det enda som gällde.

Jag hörde runt med ytterligare några personer, och de talade också gott om Garmin.

Det gör mig intresserad av bolaget.

Jag kollade därefter upp bolaget och kunde snabbt konstatera att Garmin (GRMN) är börsnoterat på Nasdaq och har ett börsvärde på drygt 8 miljarder US-dollar.

Den största delen av försäljningen kommer från fordons-GPS:er. Dessvärre är det också den delen som går sämst. Försäljningen av fordons-GPS:er har minskat sedan 2008, vilket främst beror på konkurrensen från appar med kartor i smarttelefonerna.

Men den näst största delen kommer från träningshjälpmedlen, där min nya träningsklocka ingår. Den delen växer bäst av Garmins fem olika segment. Förra året var tillväxttakten 16 %.

Garmin har en direktavkastning på 4,8 % och en utdelningsandel på ca 90 %.

***

Att köpa aktier i bolag som man själv och som andra använder dagligen är en trevlig strategi. I maj 2015 skrev jag om ”vardagsportföljen” som ger exempel på olika bolag som vi kommer i kontakt med i vardagen. Inlägget går att läsa här.

Förutom att min nya klocka hjälper mig med att hålla reda på sträcka, kilometertid, personliga rekord med mera, så piper den till och uppmanar mig att röra på mig när jag suttit stilla för länge…

Garmin forerunner 25 - min nya träningskompis!
Garmin forerunner 25 – min nya träningskompis!
I helgen var jag och supportade grannen Oliver Wykman när han sprang Skälbyloppet (8km). Han gick i mål på tiden 27.20 och knep en pallplats. Starkt! Oliver bloggar också om sin löpning på sin egna blogg
I helgen var jag och supportade grannen Oliver Wykman när han sprang Skälbyloppet (8km). Oliver gick i mål på tiden 27.20 och knep en pallplats. Starkt!

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.