”Aktier är det enda alternativet”

”Aktier är det enda alternativet”, är budskapet på förstasidan i Dagens industri i dag. Det känns som att man har hört det förut. Avkastningen på sparkonton och räntefonder har som bekant inte varit speciellt generös de senaste åren. Och i jakten på avkastning har blickarna istället riktats mot börsen. Så har det varit de senaste åren och jag tycker Dagens industri är lite sen på bollen här.

Att köpa aktier enbart baserat på att det inte finns några andra alternativ, tycker jag för övrigt låter läskigt. Det får mig att vilja amortera istället.

***

Grattis Nordnet, som firar 20 år. De firar med gratis handel på världens 20 största bolag hela veckan. Däribland ingår både Coca-Cola och Johnson & Johnson, men jag har inga planer på att fylla på mina innehav.

Jag hade hellre sett att de lanserat en ny hemsida. När kommer den, Nordnet?

***

I förra veckan var det stor triathlon-fest i Kalmar med tävlingen Ironman på lördagen som den absoluta höjdpunkten. Ironman som gått av stapeln sedan 2012 i Kalmar fick förra året en ny ägare. 650 miljoner dollar fick kinesen Wang Jianlin pynta upp. Han har redan satt sin prägel på sitt nya bolag genom att utöka antalet tävlingar världen över, bland annat i sitt hemland Kina, där han hoppas att Ironman-konceptet ska fungera.

Det går såklart inte att sluta imponeras av de som frivilligt väljer att lägga ner oändligt många träningstimmar och sedan genomföra 3,8 km simning, 180 km cykling och 42 km löpning.

En av deltagarna i helgen var ingen mindre än Börspoddens John Skogman. Efter en stark simning och en fin cykelsträcka var tröttheten påtaglig under löpningen. Efter drygt 25 km av löpningen hämtade John andan och stannade för ett snack med mig och poker-Robin. Hans främsta spaning var att de flesta ekiperade sig med Torstens Janssons Craft-kläder och han satte följaktligen en köprekommendation på New Wave!

John krigade sig sedan igenom hela sträckan och gick i mål på tiden 13:55:20. Imponerande, Skogman!

Det ska bli spännande att höra nästa avsnitt av Börspodden. Om jag känner John rätt har han fler iakttagelser från vistelsen i Kalmar än Craft-spaningen.

Börspodden, som fick högsta betyg av mig vid vårens podspecial, släpper ett avsnitt i veckan, vanligtvis på onsdagar.

Skogman hade själv dissat Torsten och valt en landslagströja från Nordirland. Sponsrad av Craft nästa år?
Skogman hade själv dissat Torsten och valt en landslagströja från Nordirland. Sponsrad av Craft nästa år?

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.