Sommarpresenter del 5

Den här veckan har präglats av presentutdelning. Det ska ses som en rolig grej som är gjort med glimten i ögat. Men jag vill också väcka en tanke hos alla – vilka bolag har jag i min vardag?

Det kryllar av bolag därute och vi kommer i kontakt med flera stycken dagligen.

Första delen (David Winberg)
Andra delen (Träning- och hälsobloggarna)
Tredje delen (Nyhetsredaktionen och Innebandypodden)
Fjärde delen (Bokcirkelpodden, Fotograf-Emelie och Ulrik Sandebäck)

I den avslutande delen från bloggarna Ida Göransson och Alexandra Hjelte  samt redaktören Daniel Grozdanovski sina presenter.

Hoppas ni har uppskattat detta och fått er en tankeställare!


 Daniel Grozdanovski

Varje sommar hoppas vi på sol och värme. Det blir som ett roulettspel när man ska välja sina semesterveckor till sommar tidigt på våren – vilka veckor blir det sol? Något som däremot har värmegaranti året om är ”Grozzans” mobiltelefon. För mig är det en gåta hur han hinner publicera nyheter när mobiltelefonen ständigt går varm. Han brukar nämligen säga att han är dålig på att göra två saker samtidigt. Men uppenbarligen lyckas han på något sätt. Jag hoppas dock för din egen skull, ”Grozzan”, att 24kalmar betalar mobilräkningen från Telenor varje månad.

De må ligga före ditt kära Hammarby i den allsvenska fotbollstabellen, men jag vill ändå ge dig en aktie i AIK Fotboll. Ta fram den 10-åriga kursgrafen, så förstår du varför.


Alexandra Hjelte

Oj, så enkelt. Du får en korg av shoppingaktier. H&M, stockholmsbörsens kanske bästa bolag, är nu ditt. Du får också några aktier i Mats Qviberg-favoriten MQ och jag slänger även med en skvätt aktier i KappAhl.

Så i sommar kan du shoppa med gott samvete på dessa tre ställen. En win-win-situation, helt enkelt!


Ida Göransson

Om man som jag har läst din blogg under våren, så har man förstått att det i princip varit en stor renoveringsplats hemma hos er. Och när man väl är igång kommer det alltid upp något nytt som behöver åtgärdas/fixas. Det du får av mig är dels färgburkar för ommålning av huset men också virke till en utbyggnation av ert nya trädäck. Stort kan alltid bli större!

Så när sommaren är över, huset är nymålat och trädäcket är så stort att grannarna blir avundsjuka, föreslår jag att du byter namn på bloggen till Äntligen hemma med Ida & Ofelia!

Förutom namnbytesförslaget så får du aktier i Flügger och Byggmax.

Sommarpresenter del 4

Tack vare succén sedan lansering vill jag dela ut några presenter till mina kollegor på 24kalmar. Presenterna, som är aktierelaterade, är inspirerade av ”Vardagsportföljen” som jag har skrivit om tidigare.

Första delen (David Winberg)
Andra delen (Träning- och hälsobloggarna)
Tredje delen (Nyhetsredaktionen och Innebandypodden)

I dag är det Bokcirkelpodden, Fotograf-Emelie och Ulrik Sandebäck som får sina sommarpresenter.

Det är gjort med glimten i ögat, och jag hoppas att det ska uppskattas!


Bokcirkelpodden

De muntra damerna i bokcirkelpodden älskar verkligen att läsa. Att de beställer sina böcker på nätet ser jag som en självklarhet. Det jag däremot undrar är vilka dagstidningar som faller damerna i smaken? Aftonbladet? Svenska Dagbladet?

Hur som helst kan jag se mig de sitta på morgonkvisten och njuta tillsammans över en kopp Early Grey-te samtidigt som de lusläser kultursidorna.

Damerna får aktier i:
Amazon
Schibsted
Unilever


Fotograf-Emelie

Pålitliga fotograf-Emelie är alltid ute i vimlet och fångar det som ska fångas på bild. Förutom en knivskarp kamera från Canon vill jag också skicka med en trendig GoPro-kamera, som lämpar sig bra i alla möjliga olika miljöer.


Ulrik Sandebäck

Blir det favoritseger? Eller är det skrälläge? Hur ser det ut med skador/avstängningar? Hm… Nej, det går inte att spika. Jag helgarderar!

Ulrik får aktier i Betsson, Unibet och Mr Green.


I morgon delar jag ut de sista presenterna. 

Sommarpresenter del 3

Tack vare succén sedan lansering vill jag dela ut några presenter till mina kollegor på 24kalmar. Presenterna, som är aktierelaterade, är inspirerade av ”Vardagsportföljen” som jag har skrivit om tidigare.

I första delen fick David Winberg sin sommarpresent och i går var det hälsobloggarnas tur.

I dag får Innebandypodden med Johan Wittberg samt nyhetsredaktionen med Kaisa & Emma sina sommarpresenter.

Det är gjort med glimten i ögat, och jag hoppas att det ska uppskattas!

Kaisa Andersson & Emma Uddesson

Det är en hel del sport på 24kalmar. Men utan den grävande journalistiken inom andra nyhetsområden skulle det bli på tok för ensidigt. Helt ohållbart faktiskt. Därför vill jag passa på att ge en eloge till Kaisa och Emma.

24kalmar-bilen ser vi dem ständigt ute på fältet, jagandes efter de senaste nyheterna. Tack för det!

Förutom elogen får ni även aktier i Deere & Company, Volvo och  Michelin.

24-bilen
Volvon kämpar och Michelin-däcken tar stryk, men grävandet efter nya nyheter fortsätter alltid…

Innebandypodden (Johan Wittberg)

På postmoppen spenderar Podd-Johan dagarna i staden han älskar och aldrig kommer att lämna. Tidningarna han delar ut innehåller i regel alltid några rader om honom själv.

”Witte” är sportjournalisternas gullegris nummer 1 – och det är förståeligt. Sylvass med innebandyklubban och en framstående fotbollsspelare i regionen. Det verkar heller inte spela någon roll om han spelar i regionens bästa lag eller sämsta lag. Rubriker skapar han ändå. En vecka utan ”Witte” i nyhetsflödet är en misslyckad vecka.

Egenskaper, förutom goda tekniska kvaliteter, som gör honom till en sportprofil i regionen är hans laglojalitet, hans åsikter och fallenheten att bjuda på sig själv.

Just det här med att bjuda på sig själv kan varit anledningen till att det Twittrades ut att ”Witte” träffat en livskamrat. Eller så beror det helt enkelt på klassikern ”Postman söker fru”.

Aktierna han får i sommarpresent är:
Oestereichische Post
Electra
Twitter


Vi kör ut ett gäng presenter till redan i morgon. Då är det Fotograf-Emelie, Bokcirkelpodden och Ulrik Sandebäcks tur!

Sommarpresenter del 2

Tack vare succén sedan lansering vill jag dela ut några presenter till mina kollegor på 24kalmar. Presenterna, som är aktierelaterade, är inspirerade av ”Vardagsportföljen” som jag har skrivit om tidigare.

I första delen fick David Winberg sin sommarpresent och i dag är det bloggarna Mia och Matildas tur att få sina presenter.

Det är gjort med glimten i ögat, och jag hoppas att det ska uppskattas!

Mia Samuelsson

Förutom ditt stora träningsintresse har jag förstått att du gillar att resa, både till värmen och till kylan. Det blev svårt att välja – så jag ger dig en resa av varje.

– Välkommen till Sälen, Vemdalen, Åre, Trysil eller Hemsedal – fem härliga skidorter som alla har sin egen atmosfär och känsla.

Skistar äger i princip allt på dessa orter. En liten parantes är att som aktieägare i Skistar har du 15 % rabatt på SkiPass, skidskola och skiduthyrning.

– Välkommen också till en makalös lyxkryssning i Karibien. Gassande sol, sagolika naturupplevelser och fantastisk mat.

Royal Caribbean Cruises erbjuder dig allt detta.

Alltså är din sommarpresent aktier i:
Skistar
Royal Caribbean Cruises

Matilda Ojaniemi

Vart vill hon egentligen bo, Yourtopia-Matilda? Hon flyger fram och tillbaka över Atlanten med jämna mellanrum. Vart hon vill handla sina råvaror, är desto självklarare. Det gör hon helst av allt på trendiga Whole Foods.

Så förutom aktier i Whole Foods får Matilda aktier i Københavns Lufthavne (Kastrup) och Norwegian.

Matilda älskar Whole Foods. Eller Whole Wallet, som amerikanarna kallar kedjan.
Matilda älskar Whole Foods. Eller Whole Wallet, som amerikanarna kallar kedjan.

Redan i morgon delar jag ut igen. Då får Innebandypodden (Johan Wittberg) och Kaisa Andersson & Emma Uddesson sina presenter.

Sommarpresenter

Sommar?

Om man tittar ut genom fönstret, är det svårt att tro att sommaren är här. Men sett ur ett kalendariskt perspektiv, är det faktiskt så. Visserligen går det att argumentera för att sommaren inte börjar förrän omkring den 21 juni (sommarsolståndet), det hävdar i alla fall astronomerna.

Hur som helst, sommar eller inte sommar, vill jag dela ut ett gäng sommarpresenter här på bloggen.

Det är ingen hemlighet att 24kalmar sedan start gått som tåget. Besöksantalet har stadigt ökat varje vecka och budskapet från läsarna är tydligt – Kalmar vill bara ha mer!

Jag vill skicka med mina kollegor på 24kalmar några presenter, som tack för ett bra jobb det här året. Presenterna är såklart aktierelaterade och är noga uttänkt för att passa in i just deras vardag. Inspiration är tagen från den populära ”Vardagsportföljen” som jag skrev om för cirka en månad sen (länk till det inlägget).

Mycket är gjort med glimten i ögat, och jag hoppas att det ska uppskattas!

Först ut att få sin sommarpresent är David Winberg!

David Winberg

Hur gör egentligen herr Winberg för att vara först på varje puck i stan? Jo, han har förmågan att bemöta människorna han träffar, dels som den professionella journalisten, men också som en vän som man känner förtroende för.

I och med hans breda kontaktnät, som han under många år har byggt upp, får han flera nyheter ”gratis”. För att upprätthålla alla kontakter blir det en hel del smsande, men kanske framförallt, oerhört mycket Facebookchattande. Just Facebookchatten måste vara herr Winbergs absoluta favoritkommuniceringsredskap. Allt detta sker såklart på hans nya gigantiska iPhone 6.

”Patrik, du har uppenbarligen ingen aning om hur mycket blöjor det går åt som småbarnsförälder!”

Nej, David, det har jag inte. Så förutom aktier i Facebook och Apple slänger jag med ett gäng aktier i Pampers-ägda Procter & Gamble.

Mitt uppe i en Facebookchatt!
Mitt uppe i en Facebookchatt!

På torsdag ger jag ut nya sommarpresenter. Då är det bloggarna Mia och Matildas tur!