FBC Kalmarsund är på helt rätt väg

 

Efter gårdagens utskåpning i toppmötet hemma mot Örebro så kan vi konstatera följande: Laget är efter en tung säsongsinledning på helt rätt väg.

Inför matchen mot Örebro så hade man endast tagit 1 poäng av 15 mot topplagen. 29 mål hade man släppt in mot bortalaget de tre senaste matcherna. Så självklart var det ett revanschsuget hemmalag som kliv in på planen.

Fokus låg på defensiven. Man skulle ligga tätt och inte bjuda bortalaget på några ytor. Backarna Jacob Lingmerth, Simon NilssonAnton Nilsson och Gustav Bäckstedt smällde på direkt och vann i stort sett varje duell. De var verkligen en bidragande orsak till att man fick den starten som man fick. Bäckstedt är en spelare som bara växer och växer i mina ögon. En framtida storback. Rasmus Abrahamsen i målet har tagit stora kliv under säsongen. Helt plötsligt så har man en målvakt som man kan lita på.

I egen zon så var man oerhört disciplinerade. Man lämnade ingenting åt slumpen. Lagets gameplan följdes till punkt och pricka. Jag pratade med några av grabbarna efteråt. De hade med hjälp av filmklipp stenkoll på Örebro. Adam Kallenberg och resten av ledarstaben lägger mycket fokus på det taktiska innan matcherna. Redskapen finns där. Man har en helt annan proffsighet runt omkring laget mot vad man haft tidigare.

Offensivt så har man flera klasspelare. Marcus Johansson smällde in fyra nya kassar. Kim Nilsson var tillbaka på allvar efter ljumskskadan och var på spelhumör. Mellan dessa två herrar så har Tim Nyander en viktig roll. Den spelskicklige centern gjorde en riktigt fin match. Skulle kunna ta ännu mer ansvar i den formationen. Potential till att bli en riktig klasspelare om han vågar mer.

Johannes Sjögren stod för två viktiga mål i den första perioden och bidrar till ett hårt arbete oavsett vilken femma han tillhör. Unge Oskar Andersson fick återigen förtroendet i 2:a femman mellan Johan Wittberg och William Larsson. Han ser bara bättre och bättre ut och talangen är en spelare som kommer växa in i det mer och mer. Kapten Wittberg har efter uppehållet gjort sju poäng på två matcher.

Kalmarsund gjorde allt rätt i stort sett hela matchen. Man fick ut det mesta av samtliga spelare. Örebro kom ingenstans och det såg i långa stunder ut som det var toppen mot botten.

FBC har nu kommit en bra bit på vägen. Efter 14 omgångar så är man nu uppe på en 2:a plats. Visst, det är tight där uppe och en förlust kan göra att man lämnar topp 4. Men det känns som laget kommer bli svårslagna. Med rätt inställning och ödmjukhet i varje byte, varje match, oavsett motstånd så kommer det bli en trevlig avslutning på serien.

 

tobiasbengtsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

31 år. Bor Färjestaden på Öland. Innebandy har varit en väldigt stor del av mitt liv. Har tillbringat många timmar på planen men även några i tränarbåset. Fostrad i SSG IF. Sen några år i Färjestadens IBK där vi hade några härliga år tillsammans och punkterade det med en säsong i Superligan. Var med en säsong i nystartade FBC Kalmarsund. Inget uppdrag i innebandyn i år. Kommer därför att skriva om innebandyn här i regionen.

Håll dig uppdaterad med oss på Plast med Tobbe - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!