Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/site/site_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/site_settings.php on line 31

Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/ads/ads_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/ads/ads_functions.php on line 33
FBC stormar mot ett SSL kval | Plast med Tobbe

FBC stormar mot ett SSL kval

 

FBC Kalmarsund tog i helgen sin fjärde raka seger när man bortabesegrade Malmö med 5-2. Laget som ligger kvar på 2:a plats har nu hela sju poäng ner till 5:e platsen.

Efter en tumult inledning så ser man nu ut som det starka Kalmarsund som folk tippade i toppen av tabellen inför säsongen. Man har efter en tid fått ihop alla bitarna och just nu så är man tillsammans med Jönköping seriens starkaste lag. Som vi varit inne på tidigare så har man nu två formationer som producerar. Hetast av alla är kaptenen Johan Wittberg som kommit igång ordentligt. Hans facit 7+6 på de fyra senaste matcherna imponerar. Mot Malmö så blev det tre mål från hans klubba.

Den stora anledningen till lagets ”förvandling” är defensiven. Där täpper man till i match efter match. Sex insläppta på de tre senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Då har man ändå mött topplagen Örebro och Onyx. Laget har släppt in näst minst mål i serien (72). Rasmus Abrahamsen är till skillnad från tidigare en stor trygghet för laget. Bäckstedt, Nilsson x2 och Lingmerth spelar på en riktigt hög nivå vilket så klart är en bidragande orsak. Ska man gå hela vägen så måste defensiven sitta. Framåt kommer man alltid att leverera mål.

Kontinuiteten i laget har även det gjort att man kommit dit man är idag. Laget har kunnat spela med i stort sett samma lag i varje match. Nu har unge Oskar Andersson kommit in som center i 2:a femman mellan Wittberg och William Larsson. Ledarstaben har nu hittat två formationer som just nu är två av seriens bästa.

Jag är helt övertygad om att man löser ett SSL kval. Sju poäng till godo. Dessutom ett spelprogram som ser mer än ok ut. Man har sex matcher kvar att spela. Fyra av dessa är på hemmaplan. Programmet ser ut enligt följande:

Jönköping (H)

Craftstaden (B)

Fagerhult (H)

Göteborg (B)

Lillån (H)

Visby (H)

Jönköping och Craftstaden är svåra matcher. Men med den formen man är i så vinner man en av de två. Sen är jag helt övertygad om att man vinner resterande matcher. Det kommer med all säkerhet att räcka till en fin 2:a plats. Så gott folk, vi kan redan nu boka in ett SSL kval i Kalmar Sportcenter.

tobiasbengtsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt


Warning: A non-numeric value encountered in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/functions.php on line 598
31 år. Bor Färjestaden på Öland. Innebandy har varit en väldigt stor del av mitt liv. Har tillbringat många timmar på planen men även några i tränarbåset. Fostrad i SSG IF. Sen några år i Färjestadens IBK där vi hade några härliga år tillsammans och punkterade det med en säsong i Superligan. Var med en säsong i nystartade FBC Kalmarsund. Inget uppdrag i innebandyn i år. Kommer därför att skriva om innebandyn här i regionen.