Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/site/site_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/site_settings.php on line 31

Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/ads/ads_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/ads/ads_functions.php on line 33
Veckans femma | Plast med Tobbe

Veckans femma

 

Målvakt: Rasmus Abrahamsen, FBC Kalmarsund

Målvakten som från början var lite ifrågasatt går bara från klarhet till klarhet. Abrahamsen har blivit precis den målvakten man sökt efter Victor Johansson. 20-åringen stod för en ny fin insats borta mot Malmö där han var en av lagets bästa spelare. Är en starkt bidragande orsak till att laget just nu är ett av seriens bästa defensivt. Man har släppt in näst minst mål i serien. Kommer så klart att vara en nyckelspelare i jakten på SSL.

Back: Amanda Eriksson, SSG IF

SSG tog en viktig seger borta mot Sandbäckshult. 1-7 skrevs slutresultatet till. SSG som fått igång sin defensiv bjöd inte hemmalaget på någonting. En orsak till det var Amanda Eriksson. Backen var lagets kanske bästa spelare. Laget som hade en tuff säsongsstart har nu börjat få bitarna på plats. Man har även fått in lite nytt blod. Molly Ämtvall som till vardags spelar fotboll i Färjestadens Goif har anslutit. Hon presenterade sig direkt med att göra tre mål i matchen. Laget befinner sig annars i lite ingenmansland. Man har sju poäng upp till 4:an Sandbäckshult. Att titta neråt i tabellen ska man inte behöva göra.

Back: Sofia Andersson, CL98

CL98 tog sin första seger på ett bra tag när man hemmaslog Vöikers med 4-1. Det var framförallt defensiven som imponerade. Frida Lagerkvist gjorde en riktigt bra match i målet. Av utespelarna så var det backen Sofia Andersson som stack ut. Hon storspelade och såg tillsammans med Lagerkvist till att bortalaget bara gjorde ett mål. Poängen innebär att man närmar sig FBC Kalmarsund Ungdom som nu bara är två poäng före. FBC ligger precis ovanför kvalstrecket. Härnäst så väntar två nya hemmamatcher för laget. Fortsätter man att täppa till bakåt så kommer man ta fler än de 15 poäng man tagit hittills.

Center: Daniel Nilsson, SSG IF

När forwarden spelar så gör han allt som oftast mål. I helgen så gjorde han hela fem mål när SSG körde över tabellfyran Hovmantorp hemma med 8-1. Han har nu gjort 26 mål på de 9 matcher han spelat. Med sina 30 poäng så är han 3:a i seriens totala poängliga. På 3:e plats i tabellen så hittar vi formstarka SSG. Trots att man saknade tongivande spelare senast så vann man komfortabelt. Man har fortfarande sex poäng upp till 2:a platsen. Tror Carlscrona blir svåra för svåra att ta igen på. Men skulle man sluta på en 3:e plats så har man gjort en riktigt bra avslutning på säsongen.

Forward: Johan Wittberg, FBC Kalmarsund

Lagkaptenen är en av allsvenskans hetaste spelare just nu. Tre mål blev det från Wittbergs klubba när laget bortaslog Malmö med 2-5. Det innebär att han gjort 13 poäng (7+6) på de fyra senaste matcherna. Han liksom hela laget radar upp segrar och kvalplatsen till SSL är så gott som klar. I dagsläget så har man sju poäng ner till tabellfemman Onyx. Även spelschemat talar för FBC som avslutar med 4/6 hemmamatcher. För Wittbergs del så har poängen gjort att han nu är med på topp 10 listan i seriens poängliga. 34 poäng (15+19) har det blivit på 16 matcher. Kommer spela en väldigt viktig roll framöver när allt ska avgöras.

Forward: Patrik Idensjö, CL98

Den 27-årige lagkaptenen har inte gjort lika mycket poäng i årets division 3 som han gjorde förra säsongen. Då blev det hela 52 poäng på 16 matcher. Men när laget slog Westervik borta med 7-8 så var det kaptenen som visade vägen. I den 1:a perioden så låg han bakom fyra av lagets fem mål. Han gjorde själv 0-2 och 1-3. Sen assisterade han till 1-3 och 2-5. I början av den 2:a perioden så gjorde han även 6-2. 4+1 och han skuggar Daniel Nilsson med sina 27 poäng. Men hemmalaget kom igen. I slutet när CL ledde med 7-8 så fick man ett straffslag. Straffen räddades dock av målvakten Daniel Ingvarsson. CL98 har nu två raka segrar. Med sina 14 poäng så ligger man på en 6:e plats. Man har hela åtta poäng upp till 5:an så man få trots allt titta neråt i tabellen. Det är endast fyra poäng ner till strecket.  Men fortsätter ”Patte” att leverera poäng så blir det en mittenplacering för laget.

Bubblare: Martin Ludvigsson, Nybro IBK, Fredrik Rosen, Ljungbyholms Goif, Malin Lorentzon, Mörbylånga Goif, Jonathan Andersson, SSG IF, Emil Johansson, Nybro IBK,

tobiasbengtsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt


Warning: A non-numeric value encountered in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/functions.php on line 598
31 år. Bor Färjestaden på Öland. Innebandy har varit en väldigt stor del av mitt liv. Har tillbringat många timmar på planen men även några i tränarbåset. Fostrad i SSG IF. Sen några år i Färjestadens IBK där vi hade några härliga år tillsammans och punkterade det med en säsong i Superligan. Var med en säsong i nystartade FBC Kalmarsund. Inget uppdrag i innebandyn i år. Kommer därför att skriva om innebandyn här i regionen.