Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/site/site_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/site_settings.php on line 31

Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/ads/ads_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/ads/ads_functions.php on line 33
Seriefinal i Kalmar Sportcenter | Plast med Tobbe

Seriefinal i Kalmar Sportcenter

 

Idag lördag så spelas det flera intressanta matcher i Allsvenskan södra. Men den på förhand mest intressanta är den som utspelar sig i Kalmar Sportcenter. Hemmalaget och tabelltvåan FBC Kalmarsund tar emot suveräna serieledarna Jönköpings IK. De här lagen är just nu bäst i serien. Jönköping går som tåget och man har ännu inte förlorat under ordinarie tid. Kalmarsund har fått igen maskineriet efter en trög säsongsinledning.

Bägge lagen har inlett 2017 med fyra raka segrar. Jönköping har haft det tuffaste schemat då man besegrat Örebro (b), Onyx (h), Visby (b) och Lindås (h). I tre av matcherna så har man vunnit med uddamålet. FBC i sin tur har kört över både Örebro (11-2) och Onyx (7-3).

Senast lagen möttes så vann Jönköping hemma med 8-6. FBC hade ledningen med 5-6 en bit in den 3:e perioden men JIK vände och vann.

Vad tror vi då om dagens fight?

Jönköping är favorit. Jag tycker att man har seriens bredaste och jämnaste trupp. Laget har släppt in minst mål i serien (60) och där är man riktigt starka. Backsidan är allsvenskans bästa. Offensivt så har man flera spelare som kan avgöra matcher. Tänker främst på spelarna Hannes BlomkvistRickard HessmerMartin Källberg och Martin Glimberg. Hessmer, Glimberg och Blomkvist bildar en vass 1:a lina. Man har även tre spelare som nyligen blev uttagna till Finnkampen för U19 nu i februari. Dessa är Otto WeidmanEmil Nilsen och Oskar Malmgren. Lägg därtill att man har ett av seriens bästa målvaktspar i Christoffer Lindal och Gustav Jansson. Jönköping har tre kompakta formationer där alla håller en hög nivå. Det är man ensamma om i serien och det är därför man ligger där man gör i serien. Laget kommer till Kalmar med fullt manskap.

Kalmarsund har som sagt kommit igång ordentligt. 1:a linan med Kim NilssonTim Nyander och Marcus Johansson har som väntat varit en av seriens bästa femma. Kim leder poängligan överlägset med sina 56 poäng. Johansson leder målligan på 33 kassar. Till en börjar så var det bara den här linan som levererade. Men efter jul så har 2:a femman kommit igång ordentligt. Framförallt så har lagkaptenen Johan Wittberg varit lagets bästa spelare de senaste matcherna. Han på de fyra matcherna gjort 7+6. Dock så är han osäker på spel på grund av sjukdom i veckan. Känslan är att han kommer till spel. Frågan är hur veckans sängliggande påverkat honom. FBC med eller utan Wittberg är stor skillnad. Målvakten Rasmus Abrahamsen har tagit kliv efter kliv och har blivit den trygghet man saknat där bak. Backarna Nilsson x2Bäckstedt och Lingmerth har i slutet spelat på en hög nivå.

JIK leder serien överlägset och det är lätt att tro att man slappnar av de sista matcherna för att förbereda sig inför kvalet. Tror dock inte man är intresserade av något sånt. Man kommer göra allt i sin makt för att avsluta på bästa möjliga sätt. Sen vill man självklart visa Kalmarsund att man är bäst i serien.

FBC i sin tur har revansch att utkräva. Det senaste åren så är det klar fördel Jönköping. Man måste göra en 100-procentig insats för att ha chans på poäng. Och det är klart. Med spelare som Kim, Mackan och Wittberg i laget så kan allt hända.

Jag tror att vi kommer få se en tempostark match inför en stor publik i Kalmar. Båda lagen är i storform och kommer inte hålla igen. Jönköping kommer vinna serien och kan spela ut. FBC har sju poäng till godo i kvalet vilket gör att även de kan släppa loss idag. Mitt tips? 6-6.

Matchstart: 15.00. Se matchen gratis här på 24Kalmar

 

Statistik FBC Kalmarsund hemmaplan:

Gjorda mål: 72

Insläppta mål: 29

Poängtoppen: Kim Nilsson 32 (13+19), Marcus Johansson 25 (20+5), Johan Wittberg 15 (5+10)

 

Statistik Jönköping bortaplan:

Gjorda mål: 81

Insläppta mål: 28

Flest poäng: Martin Källberg 18 (12+6), Martin Glimberg 16 (13+3), Hannes Blomkvist 14 (7+7)

 

Övriga matcher i helgen:

Lör 13:00 Örebro – Onyx

Lör 16:00 Craftstaden – Alingsås

Lör 17:00 Fagerhult – Visby

Sön 13:00 Lillån – Malmö

Lör 14:00 Lindås – Göteborg

tobiasbengtsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt


Warning: A non-numeric value encountered in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/functions.php on line 598
31 år. Bor Färjestaden på Öland. Innebandy har varit en väldigt stor del av mitt liv. Har tillbringat många timmar på planen men även några i tränarbåset. Fostrad i SSG IF. Sen några år i Färjestadens IBK där vi hade några härliga år tillsammans och punkterade det med en säsong i Superligan. Var med en säsong i nystartade FBC Kalmarsund. Inget uppdrag i innebandyn i år. Kommer därför att skriva om innebandyn här i regionen.