Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/site/site_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/site_settings.php on line 31

Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/ads/ads_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/ads/ads_functions.php on line 33
Nu finns det inga ursäkter längre | Plast med Tobbe

Nu finns det inga ursäkter längre

 

Efter 18 omgångar så har FBC Kalmarsunds damer ännu ingen trepoängare i SSL. Man ligger hopplöst sist med endast två poäng inspelade. Självklart så talar allt för att laget åker ur världens bästa liga. Det är åtta omgångar kvar att spela om så teoretiskt har man fortfarande chansen. i dagsläget har laget 13 poäng upp till säker mark. Jag tror att mest fokus läggs på att ta den där första segern. Det är helt naturligt. Efter det kan man titta mer i tabellen.

Ikväll tar laget emot Warberg hemma i Kalmar Sportcenter. Ett Warberg som man slog i kvalet till SSL förra säsongen. Men de fick en gratisplats till SSL som man tackade nej till. På papperet så har Warberg ett lag ganska likt FBC. Ändå skiljer det 13 poäng mellan de två lagen. Men den enkla sanningen är att man fått ut mer av sitt spelarmaterial. Warberg är det lag som tillsammans med FBC ligger under nedflyttningesstrecket.

FBC Kalmarsund kommer till spel med full trupp. När hände det senast? Det har alltid saknats spelare av olika anledningar. Nu har Suominen och övriga i ledarstaben alla verktyg som krävs. Warberg hemma är helt klart en av matcherna som man ska ta poäng i.

Nye Erika Nilsson från Hovshaga kan bli en joker i jakten på tre poäng. Hon kommer in i laget med ett härligt självförtroende. 25 mål har det blivit från 20-åringens klubba hittills i allsvenskan södra. Och är det något man saknar i FBC så är det just målskyttar. Josefine Bengtsson är målbäst med sina sex mål.

Warberg inledde det nya året med att slå Dalen och Malmö. Efter det så har man fått stryk i tre raka matcher. 8-23 har man i målskillnad på de matcherna. Stjärnan Therese Arneson är lagets bästa poängplockare med sina 23 poäng.

Defensivt så har laget släppt in nästan lika många mål. FBC Kalmarsund är ett av seriens bästa lag i Boxplay vilket är riktigt imponerande.

Offensivt så skiljer det desto mer mellan lagen. Warberg har gjort 70 mål jämfört med Kalmarsunds 56. I Powerplay så är Warberg klasser bättre. Där har man smällt in 13 kassar. Kalmarsund facit här är tyvärr skrämmande. På 30 försök så har man bara mäktat med två mål. Dessutom så har man släppt in hela 7 mål i den här spelformen.

FBC Kalmarsund har kvar att möta lag som Dalen och Tyresö Trollbäcken på hemmaplan. Matcher som man absolut kan vinna. Men en bättre chans till tre poäng ikväll tror jag inte man får. Nu finns det inga ursäkter längre. Nu är det upp till bevis. 

 

tobiasbengtsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt


Warning: A non-numeric value encountered in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/functions.php on line 598
31 år. Bor Färjestaden på Öland. Innebandy har varit en väldigt stor del av mitt liv. Har tillbringat många timmar på planen men även några i tränarbåset. Fostrad i SSG IF. Sen några år i Färjestadens IBK där vi hade några härliga år tillsammans och punkterade det med en säsong i Superligan. Var med en säsong i nystartade FBC Kalmarsund. Inget uppdrag i innebandyn i år. Kommer därför att skriva om innebandyn här i regionen.