Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/site/site_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/site_settings.php on line 31

Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/ads/ads_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/ads/ads_functions.php on line 33
Veckans femma | Plast med Tobbe

Veckans femma

 

Målvakt: Sanna Mangs, FBC Kalmarsund

FBC Kalmarsund stod för en av säsongens bästa insatser hemma mot tabellsexan Karlstad. Målvakten Sanna Mangs var en av planens bästa spelare. Stod för ett par riktigt vassa räddningar precis som bortalagets målvakt. Hade lite tur med stolpar och ribba men det ska en bra målvakt ha. Matchen kunde slutat hur som helst. Karlstad hade mest boll men Kalmarsund spelade smart och kontrade farligt. Med lite flyt så hade man kunna ta den där historiska segern. Är ganska övertygad om att den kommer att komma. Fortsätter laget att spela så här så kommer man vinna någon av de fem återstående matcherna. Och fortsätter Mangs sitt fina målvaktsspel så blir den starka defensiven ännu starkare.

Back: Alexander Berglund, Slätafly / SK IBK

Den spelskicklige backen fortsätter att hjälpa laget på bästa sätt. En av seriens klart bästa backar. Det visade han om inte annat hemma mot Vetlanda. Assisterade till 1-0, 2-0, 4-1 och 5-2. 6-2 kom från Berglunds klubba. Alltså inblandad i fem av de sex första målen när laget tog sin åttonde raka seger. Man har efter derbyförlusten mot Kalmarsund Ungdom i början på december vunnit samtliga matcher. Berglund är med sina 39 poäng (18+21) nia i seriens totala poängliga. Det är hans poängmässigt bästa säsong då han stannade på 31 poäng förra säsongen. Med tre omgångar kvar så har laget helt plötsligt en division 1 biljett inom räckhåll. Tre poäng har man upp till 2:a platsen som innebär uppflyttning. På 2:a platsen hittar vi Olofström. Ett Olofström som man ställs mot borta på fredag i en helt avgörande match. Vinst där, ja, då är division 1 nära.

Back: Sofia Nyblom, FBC Kalmarsund Ungdom

När Kalmarsund och CL98 ställdes mot varandra sist så vann Kalmarsund med 7-3 på bortaplan. När det var dags för derby igen inför 120 åskådare i Färjehallen så visade Kalmarsund att man är det bättre laget. En av matchvinnarna var Sofia Nyblom. 2-0 och 3-0 kom från den hårdskjutande backen. 26-åringen har nu gjort 11 poäng (6+5) den här säsongen. Segern innebär att laget säkrat nytt division 1 kontrakt med två omgångar kvar att spela. För CL98 så väntar kval för att få spela vidare i den här divisionen. Där ställs man troligtvis mot Mörbylånga.

Center: Victor Peolsson, CL98

CL98 fick en ganska behaglig resa borta mot Gantesbo. Efter den första perioden stod det 0-6 på tavlan efter bland annat två mål från 17-åringen Jonathan Karlberg. Men det var en annan som stal showen. Centern Victor Peolsson gjorde assist till 0-1 och 0-4. 0-5 satte han själv. Slitvargen gjorde sen 0-7 i början på den andra perioden. 25-åringen som är tillbaka efter en lång utlandsresa har på sina sex matcher gjort 8 poäng (3+5). Med två omgångar kvar så talar mycket för att nykomlingen spelar division 3 innebandy även nästa år. Har svårt att se att man ska tappa detta. Men man avslutar tufft då ettan Ingelstad och tvåan Carlscrona står för motståndet.

Forward: Annie Wennerström, FBC Kalmarsund

20-åringen som inför säsongen kom från Jönköping har liksom laget haft det tufft. Har ett av lagets klart bästa skott. Men forwarden har inte fått dit bollarna. I matchen mot Karlstad så visade hon att just skottet är hennes stora styrka. Och det här gången så fick hon utdelning. Satte två riktigt fina mål och hade bud på fler. Är nu uppe i sex mål den här säsongen. En siffra som ska vara större med dom kvaliteterna. Spelar hon så här så kommer det hjälpa laget mycket i jakten på 3 poäng.

Forward: Marcus Johansson, FBC Kalmarsund

Ja, vad ska man säga? 33-3 i Sveriges näst högsta liga. IBF Göteborg har haft en minst sagt tung säsong. Laget tappade i stort sett hela laget. 0 poäng och 399 insläppta mål är förmodligen inget man kommer berätta för barnbarnen. Att möta ett Kalmarsund som går som tåget och som säkrat kvalspel till SSL är en ganska otacksam uppgift. Att ställas emot Marcus Johansson är ingen dröm. Forwarden som jagar målrekordet i Allsvenskan stod för 8+3. Han är nu uppe i 48 mål. Rekordet ligger på 50 mål. Precis allt talar för att ”Mackan” löser detta med två matcher kvar att spela. Laget förbereder sig för fullt inför kvalet med stenhård träning. På söndag kan man säkra 2:a platsen i serien.

Bubblare: Frida Petersson, FBC Kalmarsund Ungdom, Johan Ramvall, Slätafly /SK IBK, Kim Nilsson, FBC Kalmarsund, Danielle Warme, FBC Kalmarsund, Tom Robertsson, CL98, Ronja Lundberg, Slätafly /SK IBK,

tobiasbengtsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt


Warning: A non-numeric value encountered in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/functions.php on line 598
31 år. Bor Färjestaden på Öland. Innebandy har varit en väldigt stor del av mitt liv. Har tillbringat många timmar på planen men även några i tränarbåset. Fostrad i SSG IF. Sen några år i Färjestadens IBK där vi hade några härliga år tillsammans och punkterade det med en säsong i Superligan. Var med en säsong i nystartade FBC Kalmarsund. Inget uppdrag i innebandyn i år. Kommer därför att skriva om innebandyn här i regionen.