Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/site/site_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/site_settings.php on line 31

Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/ads/ads_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/ads/ads_functions.php on line 33
FBC förbereder sig för SSL kval – tio efter Färjestadens IBK | Plast med Tobbe

FBC förbereder sig för SSL kval – tio efter Färjestadens IBK

 

FBC säkrade igår andraplatsen i tabellen när man hemmaslog Lillån med 8-2. Under Kallenbergs ledning så har laget kört en stenhård träning inför SSL kvalet. Löpning, mjölksyra och uthållighet är något man prioriterat. Man tänker i alla fall inte förlora kvalet på grund av de faktorerna. Laget har de senaste åren gått till att blivit ett av seriens absolut mest vältränade lag.

Matchen igår var bitvis underhållande. När FBC höjde tempot så märkte man skillnaden mellan lagen. Hade det inte varit för den tuffa träningen så tror jag matchen hade varit avgjord betydligt tidigare. Men man bjöd på ett par riktigt fina avslut. Marcus Andersson skickade upp ett hockeyskott stenhårt i krysset från ingenstans. Även Marcus Johansson och Kim Nilsson hade några sköna fullträffar.

Marcus Johansson. Rekordmannen. 51 mål i årets allsvenska. Rekordet som tidigare låg på 50 är därmed slaget. Självklart så gjordes sista målet (hans 3:e i matchen) med ett hårt direktskott ribba in. Inte helt oväntat så kom assisten från Kim Nilsson. ”Mackan” har under årets säsong gjort mål i alla matcher utom två (Malmö och Örebro). Självklart ett imponerande facit. Sen få man inte glömma att han spelare med två oerhört passningsskickliga spelare i Kim Nilsson och Tim Nyander. Deras passningar håller absolut högsta klass, precis som Mackans bössa.

En annan rekordman. Kim Nilsson. Hans 78 poäng som han gjort i år är även det nytt rekord i allsvenskan. Inför helgens match så låg rekordet på 76 poäng. Ok, Kim gjorde 97 poäng säsongen 06/07 i landets näst högst serie. Men då hette det division 1. Nu är det allsvenskan som gäller vilket innebär ett nytt rekord.

Nästa vecka så avslutas serien när Visby kommer på besök. Efter det så ska serieledarna Jönköping välja vilka man ska möta i Play off nummer 1. I nuläget så är det Örebro och Lindås som vi hittar på plats tre och fyra. Det laget som Jönköping inte väljer kommer alltså att ställas mot FBC Kalmarsund. FBC har med sin andraplats fördel då man kommer spela två hemmamatcher och en bortamatch.

Vinnaren i den matchen kommer ställas mot ett lag från den norra serien. Där hittar vi starka lag som Djurgården, Gävle och Strängnäs. I Play off 2 så är det laget som slutade bäst till i sin serie som får fördel av två hemmamatcher. Här kommer FBC få tuffa matcher oavsett motstånd. Samtidigt så tror jag att inget lag vill ställas mot Kalmarsund. Alla lag vet vad spelare som Kim och Mackan kan ställa till med.

Lite nostalgi. För exakt tio år sedan så gjorde vi samma resa i Färjestadens IBK. Då var vi i SSL kval. I vår grupp som det var på den tiden så mötte vi just Gävle. Även då så körde vi en stenhård träningsperiod innan. Spelare låg och spydde efter vissa träningen. Och det gav resultat den gången. Minns själv att jag lyckades nästan toppa formen i det SSL kvalet. Sju poäng på sex matcher blev resultatet. Men då råkade jag i några matcher ha en viss duo i Kim Nilsson och Jonas Elofsson som kedjekamrater. Kim Nilsson, Simon Nilsson, Marcus Johansson och Anders Bemervik var några av hjältarna då. Vore häftigt om de lyckas göra samma resa en gång till. Det har FBC Kalmarsund alla förutsättningar till.

tobiasbengtsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt


Warning: A non-numeric value encountered in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/functions.php on line 598
31 år. Bor Färjestaden på Öland. Innebandy har varit en väldigt stor del av mitt liv. Har tillbringat många timmar på planen men även några i tränarbåset. Fostrad i SSG IF. Sen några år i Färjestadens IBK där vi hade några härliga år tillsammans och punkterade det med en säsong i Superligan. Var med en säsong i nystartade FBC Kalmarsund. Inget uppdrag i innebandyn i år. Kommer därför att skriva om innebandyn här i regionen.