Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/site/site_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/site_settings.php on line 31

Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/ads/ads_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/ads/ads_functions.php on line 33
Veckans femma | Plast med Tobbe

Veckans femma

 

Målvakt: Sara Erlandsson, Mörbylånga Goif

Seriesuveräna Mörbylånga avslutade ”derbysäsongen” med att slå SSG en tredje gång. Men den här gången blev det betydligt tuffare än vanligt. SSG som bland annat fått in Molly Ämtvall (tre mål i matchen) ledde med 2-3 efter två perioder. Men i den tredje och sista perioden så gjorde Mörbylånga både 3-3 och 4-3. Målvakten Sara Erlandsson var en av planens bästa spelare. 43 insläppta mål på 17 matcher är imponerande. Laget förbereder sig nu för kval till division 1. Ska man ha någon chans där, ja, då måste defensiven med Erlandsson i spetsen prestera på en väldigt hög nivå.

Back: Björn Nilsson, SSG IF

SSG var en period ett av de formstarkaste lagen. Flera klasspelare förstärkte laget och man såg ett tag ut som ett riktigt topplag. Men sen dippade man och vann inte på tre omgångar. Hemma mot Sandbäckshult så tog man en efterlängtad seger. 6-3 skrevs slutresultatet till. Björn Nilsson var hemmalagets bästa spelare. Backen som knappt gör ett misstag bakåt bidrar även med 1+1. Björn har tyvärr bara kunnat medverka i åtta av totalt sjutton matcher i år. Hade han spelat i samtliga så hade laget tagit fler poäng. Nilsson har på de matcherna gjort 12 poäng (4+8). SSG som vi hittar på en 5:e plats avslutar seriespelet på söndag borta mot Rottne.

Back: Josefine Karlsson, Slätafly /SK IBK

Slätafly har verkligen fått fart på grejerna. Hemma mot CL98 b så kom lagets tredje raka seger. 7-1 blev det till slut till hemmalaget. Man har nu gjort hela 27 mål på sina tre senaste matcher. Men trots en fin insats offensivt så var det backen Josefine Karlsson som glänste lite extra. 23-åringen var väldigt stabil på sin backplats. Låg bakom flera mål med sina fina uppspel. Även en spelare som alltid sliter ute på banan och som bidrar med en positiv inställning. Med en omgång kvar så har laget en hel del att spela om. Man har två poäng ner till tabelltrean Ryd. Slätafly möter till helgen FBC Kalmarsunds bilaga på bortaplan. Minst en poäng och en fin 2:a plats är säkrad.

Center: Frida Petersson, FBC Kalmarsund Ungdom

FBC Ungdom tog sin tredje raka seger när man bortaslog Växjö med hela 2-8. Centern Frida Petersson var återigen en av lagets bästa spelare. Centern som har sin stora styrka i snabbheten och konditionen är oerhört viktig med sin rutin. Trots att hon ”bara” är 23 så är Frida en av de äldre i laget. Kalmarsund som redan säkrat nytt kontrakt är nu uppe på en sjätteplats i tabellen. Östra som ligger på just den platsen har man hemma nu i sista omgången. Vinst och man slutar på en fin 5:e plats.

Forward: Marcus Johansson, FBC Kalmarsund

Mycket fokus låg på ”Mackan” i hemmamatchen mot Lillån. Två mål hade han upp till målrekordet som låg på 50. Men forwarden nöjde sig inte med an tangera rekordet. Han passade på att göra ett hat trick. Två av de tre målen var självklart kliniska direktskott. Spelar tillsammans med två passningsgenier i Kim Nilsson och Tim Nyander. En femma som måste spela bra om man ska ha chans i kvalspelet som inleds nästa vecka. Mackan har med en match kvar gjort 68 poäng (51+17). Med det så är han tvåa i poängligan efter en viss Kim Nilsson (78p).

Forward: André Nilsson, Nybro IBK

Forwarden som gjorde 26 poäng förra säsongen i division 3 har fortsatt att göra poäng. Att göra 26 poäng i ett lag som går upp är en sak. Men att göra de 20 poängen som han gjort i år i ett bottenlag är en bra. Blev poängräddare hemma mot Örlogsstaden. Såg med sina 2+1 i sista perideon till att laget hämtade upp ett 3-6 underläge. Och hade inte bortalagets kvitterat till 7-7 med 30 sekunder kvar så hade André blivit matchhjälte med sitt 7-6 mål. Med två omgångar så är laget precis över det negativa kvalstrecket. Precis under det befinner sig Borgholm, tre poäng bakom. Just Borgholm har Nybro hemma i sista matchen. En match som kan bli helt avgörande.

 

tobiasbengtsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt


Warning: A non-numeric value encountered in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/functions.php on line 598
31 år. Bor Färjestaden på Öland. Innebandy har varit en väldigt stor del av mitt liv. Har tillbringat många timmar på planen men även några i tränarbåset. Fostrad i SSG IF. Sen några år i Färjestadens IBK där vi hade några härliga år tillsammans och punkterade det med en säsong i Superligan. Var med en säsong i nystartade FBC Kalmarsund. Inget uppdrag i innebandyn i år. Kommer därför att skriva om innebandyn här i regionen.