Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/site/site_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/site_settings.php on line 31

Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/ads/ads_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/ads/ads_functions.php on line 33
FBC favoriter i Playoff 1 – flera profiler tippar | Plast med Tobbe

FBC favoriter i Playoff 1 – flera profiler tippar

 

Imorgon söndag så är det äntligen dags. Det alla går och pratar om. FBC Kalmarsund inleder slutet på resan mot SSL. Det är dags för playoff 1 och tuffa Örebro kommer på besök. När man pratar med folk så går snacket att det inte ska vara några problem för FBC.

I ett kval till SSL så får man glömma allt som hänt under säsongens gång. Vi har genom åren sett flera stora favoriter falla när det verkligen gäller. För det är precis det som det handlar om. Det laget som är bäst när det gäller kommer stå där med en SSL biljett när allt ska summeras. Nu börjar vi om från noll. Nu ska allt stämma på kort tid.

FBC Kalmarsund har verkligen gjort en resa den här säsongen. Med flera nyförvärv i laget så tog det ett tag innan man hittade sin identitet. När alla spelare hittade rätt och förstod vad allt handlade om så började poängen trilla in. Man kliver in till det här kvalet med tio raka segrar i bagaget. Självklart inger det massor med respekt.

Örebro på andra sidan är inget lag man bara vinner mot. Visst, senast lagen möttes så var det kattens lek med råttan. FBC vann hemma med 11-2. Den matchen betyder ingenting nu. Örebro om några har lätt att glömma och gå vidare. Även de kommer med ett härligt självförtroende och man har inte förlorat under ordinarie speltid sen just den här matchen i början på januari. Laget har spelare som kan avgöra på egen hand. Tänker så klart på Marcus Ekengren och Simon Jirebeck. Deras svaghet är att man saknar fler spetsspelare. Man har en hyfsad bredd men är lite för beroende av dessa två.

Kalmarsund har samtliga friska och man är uttalade favoriter. Fördel av hemmaplan kan vara helt avgörande. Samtidigt är det inte alltid en fördel att börja hemma. All press setts på laget. Man måste vinna för annars kan Örebro avgöra hemma i nästa match. Ett fullsatt Kalmar Sportcenter räknar med seger. Något annat finns inte. Är ganska säker på att Örebro ser fram emot den här utmaningen. Och som sagt. Gör Örebro den här toppmatchen som man gör lite då och då, ja, då kan verkligen allt hända.

Kalmarsund har seriens kanske bästa formation med Tim NyanderKim Nilsson och Marcus Johansson. Där kommer det blir åka av. William Larsson och Johan Wittberg är även de spelare som kan avgöra matcher. Här tycker jag man ser betydligt starkare ut än Örebro. Även en bättre målvakt i Rasmus Abrahamsen.

Rutinen finns i Kalmarsund. Flera har varit med och spelat ett SSL kval tidigare så man vet vad som väntar.

Mitt tips: En lurig matchserie. FBC har fördel av hemmaplan. Där är man starka. Man kommer även med en ruskig form. Jag tror Örebro måste spela på en riktigt hög nivå om man ska klara det här. Och den nivån ser vi lite då och då. Absolut fördel FBC. Men räkna inte bort ett lag med en spelare som Jirebeck och Ekengren i laget. Tror ändå Kalmarsund vinner en tight matchserie. 2-1 till Kalmarsund.

Några spelare och ledare i serien har fått säga sitt:

Tobias Palm, Tränare Onyx: Kalmarsund vinner i två raka matcher. Jag tror även att laget nästa år spelar i SSL.

Filip Mbanza, Lagkapten Onyx IBK: 2-0 i matcher till Kalmarsund. Man vinner med 9-6 hemma och 4-6 borta. Den här kvalserien kommer att bli tightare. Kalmarsund har mer rutin och mer spets än Örebro. Jirebeck och Ekengren kommer få slita hårt för att kunna hålla tillbaka Kim, Mackan och Wittberg.

Niklas Pålsson, Tränare Jönköping: Jag tror att Kalmarsund vinner med 2-1 i matcher. Hemmafördelarna och Kalmarsunds starka hemmaspel och form blir avgörande. Tror inte Örebros spel på bortaplan räcker till. FBC är för starka hemma i Kalmar Sportcenter. Det fick vi själva känna på för några veckor sedan.

Adam Waktel, Lagkapten Craftstaden: Real Kalmarsund eller stjärngänget är inte nyckel till att Kalmarsund kommer vinna med 2-0 i matcher. Nej, det är kollektivet och hungern för att nå SSL. Föreningens satsning och Johan Wittberg. Det är det som bli avgörande. FBC för en relativt enkel resa mot Örebro. Man har spetsen, bredden och vinnarmentaliteten. Man är redo. Örebro har en av seriens bästa spelare i Simon Jirebeck. Men en spelare gör inte ett helt lag. Jag tror och hoppas på Kalmarsund.

Joacim Bernvid, Tränare Lindås: Kalmarsund tar det i två raka matcher. Man vinner relativt enkelt. FBC är för bra just nu. Inget lag rår på dom.

Rickard Hessmer, Lagkapten Jönköpings IK: Jag tror att Kalmarsund kommer ta hem den här matchserien. Örebros defensiv kommer få svårt mot Kalmarsunds offensiv. Kalmarsund vinner komfortabelt första matchen på hemmaplan. Match två och eventuellt tre kommer bli jämnare. Örebro är ett lag som alltid spelar till klockan slår 60 min. Man kan aldrig släppa av mot dom. Spetsen finns i deras förstafemma och det är dom som måste kliva fram. Men Kalmarsunds defensiv är bättre. Helheten avgör till Kalmarsunds fördel.

Royne Tvingsell, Tränare Craftstaden: Det känns som FBC har bestämt sig på allvar och man kommer göra livet surt för Örebro i två raka matcher. Örebro är ett väldigt duktigt lag med många spelare som kan gå i bräschen. FBC sitter på mycket rutin i dessa sammanhang vilket kommer bli avgörande. 2-0 i matcher till Kalmarsund.

Jesper Eliasson, lagkapten Visby IBK: Här tror jag att det bara kommer att bli hemmasegrar. De två första matcherna kommer att bli jämna. Sen vinner FBC hemma i sista matchen med ett par bollar.

 

tobiasbengtsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt


Warning: A non-numeric value encountered in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/functions.php on line 598
31 år. Bor Färjestaden på Öland. Innebandy har varit en väldigt stor del av mitt liv. Har tillbringat många timmar på planen men även några i tränarbåset. Fostrad i SSG IF. Sen några år i Färjestadens IBK där vi hade några härliga år tillsammans och punkterade det med en säsong i Superligan. Var med en säsong i nystartade FBC Kalmarsund. Inget uppdrag i innebandyn i år. Kommer därför att skriva om innebandyn här i regionen.