Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/site/site_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/site_settings.php on line 31

Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/ads/ads_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/ads/ads_functions.php on line 33
Säsongen slut för Kalmarsund | Plast med Tobbe

Säsongen slut för Kalmarsund

 

Att avsluta säsongen på straffar är helt klart det värsta tänkbara. Det borde inte få vara så i ett avgörande Play off. Men så var fallet den här gången. 4-4 stod det på tavlan efter 60 minuter. Först väntade 10 minuter sudden. Efter den fem straffar vardera och slutligen suddenstraffar. Den här gången var det Örebro som visade mest kyla.

Men om vi ska blicka tillbaka till själva matchen. Allt skulle avgöras den här dagen. FBC Kalmarsund och gästerna Örebro hade vunnit varsin match. Det var ett fullsatt Kalmar Sportcenter. FBC klacken var förstärkt från senast. Förutsättningarna kunde inte bli bättre. Precis allt talade för en innebandyfest utöver det vanliga.

Inledningsvis så var det två spända lag som inte riktigt vågade spela ut. Tempot saknades och felpassen var många. Kalmarsund var bäst den första perioden utan att på något sätt imponera. 2-1 målet signerat unge Oskar Andersson var innebandygodis.

Det relativt låga tempot fortsatte i den andra perioden. Örebros superfemma var den enda i bortalaget som bidrog med tempo och som ville spela innebandy. De andra sökte mest burskydd och ville dra ner på allt tempo. Deras gameplan var glasklar.

Kalmarsunds superfemma med Nilsson, Johansson och Nyander gick inte att känna igen. Det var något som saknades den här matchen. Visst, Örebro gör det bra i defensiven där man stänger igen. Men samtidigt är dessa tre så bra att man ska kunna skapa mer än man gjorde.

När Simon Nilsson smällde in 3-2 och 4-2 i den tredje perioden så trodde vi alla att FBC skulle lösa det här. Det var bara ett lag på banan och hemmalaget spelade med ett härligt självförtroende. Men så kommer det där 4-3 målet som förändrar allt. En soloprestation som inte ska få komma till. Efter det så låg 4-4 i luften. Ett mål som kom när Kalmarsund åkte på en utvisning.

I sudden så var det Kalmarsund som hade de bästa lägena. Man hade flera fina lägen att avgöra. Bland annat så missade Kim Nilsson öppet mål efter en fin omställning av förstalinan.

Resultatet i straffarna vet ni. Örebro visade mest kyla. William Larsson hade läge att avgöra men gjorde en svag straff. Nyander missade sin suddenstraff och Örebro avgjorde med ytterligare en kylig straff. Bortalagets stjärnor Simon Jirebeck och Marcus Ekengren klev fram när det gällde som mest.

Sett över tre matcher så är det inte orättvist att Örebro går vidare. Vinner man båda bortamatcherna så har man gjort något bra. Kalmarsund gjorde en riktigt bra match och det var borta mot Örebro. Sen har man inte kommit upp i den nivån man kan. Kalmarsund är det bättre laget men man fick inte till det den här gången.

Det fanns tillräckligt med lägen för att avgöra matchen. Men bollen ville inte in. Det är tillfälligheter. Man kunde inte ha gjort något annorlunda. Det är lätt att klanka ner på spelare men ibland så händer sånt här. Det är bara synd att det blir så här när det gäller som mest.

Kalmarsunds säsong är nu över. Målet inför säsongen var att komma till SSL kval. Det gjorde man efter en imponerande avslutning på serien. Man har motsvarat förväntningarna. Nyförvärven Kim Nilsson, Marcus Johansson, Tim Nyander och Rasmus Abrahamsen har varit väldigt framträdande. Laget har gjort en bra säsongen bortsett från starten. När man utvärderar serien så tror jag man är nöjda med vad man gjort. Sen kommer det ta tid att smälta missarna i sudden och i straffläggningen.

Vad händer då nästa säsong?

Tränaren Adam Kallenberg slutar. En person som betytt oerhört mycket för laget. Han har framförallt förändrat spelarnas inställning. Det är ett helt annat lag nu jämfört med när han kom. Profilen kommer bli saknad. 

Hade laget gått upp så hade det varit lättare att få hit den kvalitén man söker. Nu få man titta på lite andra alternativ. Men jag är övertygad om att man kommer hitta en bra lösning. Det är få förunnat att få träna spelare som Kim Nilsson och Marcus Johansson.

Jag tror att båda dessa två spelare spelar med Kalmarsund nästa säsong. Man har en förstafemma som är seriens kanske bästa. Även andrafemman med Wittberg, Larsson och Andersson är en riktigt bra allsvensk femma som kan växa ännu mer. De här två femmorna ska man bygga vidare på. Få man behålla dessa 10 spelare så behöver man inte förstärka så mycket där. 3-4 nya spelare känns rimligt.

Jag tror och hoppas att man ringer några samtal till Craftstaden. Royne Tvingsell är ett väldigt intressant namn. De har även några spelare som jag gärna sett i Kalmarsund. Med Royne i båset så ökar chanserna att få in någon spelare därifrån.

Oscar Lundin från Warberg är ett drömnamn. Frågan är hur han ställer sig nu när Kalmarsund blir kvar i allsvenskan. Hade man gått upp i SSL så tror jag detta hade varit högaktuellt.

Hur eller hur så har vi ett väldigt intressant år framför oss. Ett år fullt av revanschlusta. Man lyckades inte år. Men chansen kan snart vara tillbaka. Så sluta inte hoppas. 

 

 

tobiasbengtsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt


Warning: A non-numeric value encountered in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/functions.php on line 598
31 år. Bor Färjestaden på Öland. Innebandy har varit en väldigt stor del av mitt liv. Har tillbringat många timmar på planen men även några i tränarbåset. Fostrad i SSG IF. Sen några år i Färjestadens IBK där vi hade några härliga år tillsammans och punkterade det med en säsong i Superligan. Var med en säsong i nystartade FBC Kalmarsund. Inget uppdrag i innebandyn i år. Kommer därför att skriva om innebandyn här i regionen.