Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/site/site_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/site_settings.php on line 31

Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/ads/ads_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/ads/ads_functions.php on line 33
Framtiden ser trots allt ljus ut för FBC Kalmarsund dam | Plast med Tobbe

Framtiden ser trots allt ljus ut för FBC Kalmarsund dam

 

Kalmarsunds damer hade en minst sagt misslyckad säsong. Laget slutade hopplöst sist med endast fyra inspelade poäng. På 26 matcher så lyckades man inte ta en enda seger. Det är kanske inte jättesvårt att förstår varför då laget snittade 2,4 mål per match. I flera matcher så hade man verkligen chansen till ett bra resultat. Men någonting saknades och man kunde inte hålla kvalitén i 60 min.

Inför säsongen så värvade man in flera spelare med SSL rutin. Trots att inte alla varit ordinarie så var det ändå spelare som visste vad som skulle krävas. Spelare som skulle höja det här laget till ytterligare en nivå. En av anledningarna till att det blev som det blev i år är att man inte fått ut det man ville av dessa nyförvärv. De nya målvakterna Emelie Cohen och Sanna Mangs har absolut gjort det man förväntat sig. De har haft en otacksam roll men har ändå bidragit till att FBC har haft en defensiv som hållit bra SSL klass. I övrigt så har det funnits mycket mer att önska.

Sen är det en svår situation från ledarstaben. Det är alltid svårt att hitta energin när man åker på nederlag efter nederlag. När man inte få ut det man vill av sina formationer så är det lätt att man slänger om. Här har man inte hittat rätt. Man har inte haft två fungerade femmor utan man har fått laborera från match till match. Då är det svårt att få ihop något slagkraftigt. En fungerade förstafemma hade kunnat vara skillnaden.

Lagets powerplay har varit seriens klart sämsta. Laget har släppt in mer mål än man gjort vilket så klart är anmärkningsvärt. 4 mål och 7 insläppta på 40 försök. Flera spelare har alltså spelat PP i stort sett hela säsongen utan att producera. I den här spelformen ska spelare leverera. Här hade man verkligen velat se lagets bästa målskytt den här säsongen, Ellen Willsund.

I boxplay så har laget varit fjärde bäst i tabellen. Oerhört imponerade att som nykomling vara så bra. I BP är man trygga. Här hittar vi spelare som spelat här i flera säsonger. Man har tryggheten. Spelarna vet vad man ska göra. Här har en spelare som Malin Andersson varit ovärderlig.

Jag håller inte laget som så mycket sämre än till exempel Warberg. Ett Warberg som man slog ut i SSL kvalet förra säsongen. Men Warberg slutade hela 21 poäng före FBC i tabellen. Ok, de har poängspelare som bidragit mer. Men spelare för spelare så ska det inte skilja så mycket mellan lagen. Skillnaden är att de fått ut betydligt mer av sin trupp. Sen är det klart att FBC har inte 15 spelare som håller för spel i SSL. För flera så blev det ett för stort steg.

Trots den här säsongen så tycker jag att framtiden ser ljus ut för laget. Lagkaptenen Josefine Bengtsson slutar vilket blir ett tapp både på och utanför planen. Få man behålla resterande delen av truppen så har man något att bygga vidare på. Det här laget mår bra av att få kliva ner och fortsätta bygga vidare. Jag hoppas och tror att ambitionen är att ta sig tillbaka inom 2-3 år.

Tittar man på truppen så ser jag potential i det här gänget. Lägg därtill alla unga spelare som är på väg upp. Nellie Karlsson, Amanda Lind, Alma Bäckstedt, Felicia Sannestam och Matilda Abramsson är några spelare som blir väldigt intressanta att följa.

Som sagt. Framtiden ser ljus ut. Nu hoppas jag att man tar hand om det värdefulla man har. Nu är prio att få in rätt personer runt omkring. Personer som kan bygga vidare på det här. Det här bygget är långt ifrån färdigt. Det här är bara början.

 

 

tobiasbengtsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt


Warning: A non-numeric value encountered in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/functions.php on line 598
31 år. Bor Färjestaden på Öland. Innebandy har varit en väldigt stor del av mitt liv. Har tillbringat många timmar på planen men även några i tränarbåset. Fostrad i SSG IF. Sen några år i Färjestadens IBK där vi hade några härliga år tillsammans och punkterade det med en säsong i Superligan. Var med en säsong i nystartade FBC Kalmarsund. Inget uppdrag i innebandyn i år. Kommer därför att skriva om innebandyn här i regionen.