Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/site/site_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/site_settings.php on line 31

Warning: file_get_contents(/home/24kalmar/settings/24bloggar/ads/ads_blog_1.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/inc/ads/ads_functions.php on line 33
Silly Season | Plast med Tobbe

Silly Season

 

FBC Kalmarsunds herrar hade igår testträning där nye tränaren Emil Stille var på plats. Där kunde vi hitta tre spelare som är högaktuella för klubben. Den tjeckiske målvakten Jan Binder som den här säsongen spelat division 1 innebandy i Linköping tränade med laget. Det gjorde även Carlshamns poängkung Andreas Hörberg. Hörberg gjorde förra säsongen 60 poäng (29+31) i division 1. Även SSL laget Helsingborg ryktas vara intresserade av spelaren.

En nygammalt ansikte är Alexander Berglund. Spelaren som representerat Slätafly i drygt två säsongen skall vara intresserad av att spela med laget igen. Om FBC känner likadant så kommer man hitta en lösning.

I lagets två första formationer så kommer man få behålla samtliga spelare. Två av förra årets succéspelare Gustav Bäckstedt och Tim Nyander har kritat nytt kontrakt.

 

* * * * *

FBC damerna fortsätter att leta tränare. Men det fortsätter att gå trögt. Man har fått ett antal nej. Truppen ser annars väldigt intressant ut. Det är bara kaptenen Josefine Bengtsson som lämnar laget. Ett litet frågetecken på Carolin Eriksson och Emelie Cohen.

Man har flera unga intressanta spelare på gång. Så den/de som tar över laget har en spännande utmaning framför sig.

* * * * *

Slätafly så händer det grejer. Berglund lämnar troligtvis. Anton Fransson som för två säsonger sedan gjort 70 poäng för laget lämnar för spel i SSG IF. Det är även oklart om Petter Ernberg blir kvar eller inte. Rykten gör gällande att han funderar på att lägga klubban på hyllan.

Om det ser lite tufft ut på spelarsidan så ser det desto ljusare ut på bänken. Christoffer Suominen som förra säsongen tränade FBC damerna i SSL tar över huvudansvaret efter Victor Marions. Nu är det även klart att Fredrik Andersson lämnar CL98 för att vara assisterande till Suominen. Från CL98 kommer även spelaren Fredrik Friberg. Viktiga förlängningar i Johan Ramvall och Robin ”Ålen” Karlsson.

FBC Kalmarsund Ungdom ser ut att kunna få ett drömlag i nästa års division 2 serie. Spelare som Victor JohanssonMarcus AnderssonJacob Lingmerth och Martin Willsund ryktas spela med laget kommande säsong. Även Adam Jonsson från Borgholms IBK sägs vara på ingång. Magnus Nilsson och Morgan Nyberg ser ut att fortsätta i båset.

Läget för Nybro IBK ser bättre ut än på länge. Tränaren Christian ”Gunte” Gunnarsson blir kvar. Andreas Johansson hämtas in från Borgholm där han varit spelande tränare. Målvakten Ola Holgersson förstärker från Gantesbo. Sebastian FranssonJonas Lorentzon och August Ivarsson kommer in från division 4 laget Ljungbyholm. Lägg därtill att viktige Victor Gunnarsson är tillbaka i laget.

Vad gäller Borgholm så är det fortfarande osäkert om man kommer spela kvar i tvåan eller om man väljer att ta ett kliv tillbaka. Om man får en plats i division 3 så tror jag att man kommer att ta den. I dagsläget så har man inga tränare klara.

* * * * *

Hos SSG IF så blir Jimmie Nilsson kvar som tränare. Anton Fransson har redan förstärkt. Fler förstärkningar är på gång. David Eriksson och Felix Jotarv från Borgholm är intressanta namn för laget. De kommer vara med på lagets testmatch nästa vecka. Även målvakten Albin Johansson känns intressant för SSG. En annan målvakt, Pontus Björk, som vaktat kassen en del i år kommer vara assisterande till Jimmie.

 

 

 

 

 

 

tobiasbengtsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt


Warning: A non-numeric value encountered in /home/forge/24bloggar.se/wp-content/themes/24kalmar/functions.php on line 598
31 år. Bor Färjestaden på Öland. Innebandy har varit en väldigt stor del av mitt liv. Har tillbringat många timmar på planen men även några i tränarbåset. Fostrad i SSG IF. Sen några år i Färjestadens IBK där vi hade några härliga år tillsammans och punkterade det med en säsong i Superligan. Var med en säsong i nystartade FBC Kalmarsund. Inget uppdrag i innebandyn i år. Kommer därför att skriva om innebandyn här i regionen.