Kuba-vinterns raket?

Ett av vinterns heta resmål är Kuba!

Många vill besöka ön innan det blir för stora förändringar med tanke på att USA och Kuba börjar samtala om att öppna handeln.

Jag och min man var på Kuba förra året och det var en härlig resa och även lite annorlunda tyckte vi. Framförallt Havanna var spännande. Vi gjorde en kombinations resa med några dagar i Havanna och resten av perioden i turistparadiset Varadero. Jag rekommenderar verkligen att man tar några dagar för att uppleva Havanna.

När vi kom med transferbussen på kvällen och guiden sa att ”Nu är vi framme i Havanna” så tittade jag och min man på varandra och sa ”var då”? Det var helt mörkt utanför bussfönstret och kändes inte alls som om vi körde in i en miljonstad. Väl framme på hotellet så tänkte vi-var har vi hamnat? Vi gick upp på hotellets takterrass och tittade ut över staden som var helt mörk med enstaka belysningar här och där. Stora, pampiga byggander syntes bara som silhuetter. Det är precis tvärtemot New York som är som ett flipperspel i belysning där alla pampiga byggnader tävlar om att synas mest.gatumusikanter havanna

Havanna är en stad som inte fokuserar på kommers-för det finns nästan ingenting att handla (än så länge). Det finns mycket att se men det som är ovant för oss är att det nästan inte finns några affärer.Det är en annorlunda känsla när man går längsmed stora gator där det knappt är någon trafik. Bilarna kommer mer sporadiskt. De bilar som finns är de välkända 50-tals bilarna som går i arv i familjerna och vårdas ömt. Det spelas musik i gathörnen, folk ”spontan salsar” och röker cigarrer(både män och kvinnor).

Jag tycker det är trevligt att åka på en stadsrundtur för att få se och få information om det som är viktigast. Det rekommenderar jag att man göra i varje storstad man besöker. Då får man koll på läget och vet vad man vill titta närmare på, eller inte. Ett besök på en rom-fabrik är nästan ett måste när man är i Havanna.anders rom fabrik

Efter våra dagar i Havanna åkte vi vidare till Varadero. Det är här som de flesta turister är p.g.a att det är här de flesta och största hotellen ligger. De ligger som ett pärlband längs den härliga och över 2 mil långa Varadero stranden med det turkosblå havet. Hotellen håller ofta väldigt bra klass och erbjuder även ofta all inclusive. Här får man en härlig sol och badsemester. För den som vill finns det spännande utflykter man kan göra. Vi spelade lite golf och banan hade några fantastiskt vackra hål med utsikt över havet.tina golfbil Kuba

Det flesta turister på Kuba är från Sydameria och Canada. För canadensarna är Kuba ungefär som Kanarieöarna är för oss svenskar,lättillgängligt, men nu börjar vi nordbor hitta hit också.

Mitt tips om du åker till Kuba är att ta med lite kryddor. Maten är kryddfattig och kan ibland upplevas som smaklös för oss svenskar som gärna kryddar vår mat mer. Hotellen börjar anpassa sig men lite egna kryddor hade gjort susen tycker jag på de i övrigt fina råvarorna som erbjöds i restaurangerna.strand privat

Sistaminuten tips med avresa från Kalmar Öland Airport:

12/9 Turkiet Fritidsresor ospec. fr. 2498:-
12/9 Antalya Ving ospec. fr. 3299:-
19/9 Antalya Ving ospec. fr. 3799:-
19/9 Antalya Fritidsresor fr. 2498:-
(priserna avser pp i dubbelrum och är tagna 20150903)

 

 

 

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.