Sardinien-nytt resmål från Kalmar september 2016!

Sardinia

Sardinien är en ny, härlig, charterdestination vi kan åka till direkt från Kalmar. Tre avgångar finns det att välja på  i september 2016. Vi har märkt ett stort intresse för resmålet, många har redan bokat.

Fritidsresor är arrangör och vi har haft en  pratatstund med vår representant, Yvonne Fridolfsson, som precis kommit hem efter sin semester på just Sardinien.

IMG_0131 sard
Yvonne Fridolfsson, Fritidsresor

Jag passade på att göra en liten intervju med henne:

Hur är det att semestra på Sardinien i September Yvonne?

  • September är bästa månaden. Högsäsongen har avtagit, havet är varmt, och det är behaglig temperatur. Likaså är shoppingen perfekt. Bästa rean, så ta med stora plånboken….

Vilka orter har vi att välja på, hur är hotellen  och vem passar de för?

  • Detta är Italien, vilket gör att hotellstandarden är ofta enkel. Vi samarbetar med många privatägda hotell, där servicen är i fokus. Det är kort flygresa, till Alghero, och kort transfer, från 15 -30 minuter ( Blue Village Baia di Conte ). De flesta av våra hotell ligger längs Lidostranden. Familjevänliga Oasis ligger vid den populära Maria Pia stranden. Härifrån kan man promenera in till Alghero längs med strandpromenaden och det tar ca 30 minuter. Det är ont om taxibilar, så man får bra motion. Resmålet passar för alla. Barnfamiljerna har favoriten Baia di Conte, men mina favoriter är de mysiga hotell vi har i närheten av charmiga Alghero. Här kombineras, sol o bad, shopping, cykling med härliga restauranger. Jag har många favoriter, bl.a San Marco, Riviera och La Playa. Hotellet med högst standard är Carlos V. Därifrån får man dock gå en bit för att komna till Lidostranden.
  • IMG_3539 Sard

Har du några restaurangtips?

  • Maten och vinet som är producerat på Sardinien är i fokus. Några av mina favoriter är Kings, La Playa, Daps, La Pergola och Macchiavello. Kom ihåg att vara ordentligt hungrig, och ha god tid att njuta av mat o dryck i härlig atmosfär.

Sardinia

Vad får man inte missa?

  • Hyr gärna Cykel, och upptäck omgivningarna på landsbygden och längs havet, där stränder ligger som ett pärlband. Följ med på någon av Fritidsresors utflykter. Ett besök i charmiga Bosa är ett måste. Hyr gärna bil men det fungerar även bra med lokalbuss. Är man nyfiken, får man ut det bästa av Sardinien.

Varför ska vi åka till Sardinien?

  • Sardinien är en av mina favoriter. Jag har ju rest en del efter mina 38 år hos Fritidsresor. Det är ett resmål som inte är överexploaterat, utan med ett stolt folk och charmigt resmål. Flyg bekvämt direkt från Kalmar. Välkomna till bästa Sardinien!

IMG_1578 sard

IMG_0874 sard

Är du nyfiken på Sardinien så är du välkommen till oss i butiken på Fiskaregatan eller ring 0480 -45 64 40 så berättar vi mer.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.