Från sommarproffs till toppmäklare nära till skratt

En del kanske bara har det i sig, den där tävlingsinstinkten och viljan att alltid göra det lilla extra. Min fantastiska kollega Annika Bolander har det definitivt, därför känns det så roligt att hon i dagarna har firat 30 år på Riksmäklaren. 

Dagens blogginlägg blir litet annorlunda, då vi valt att tala med några av Annikas kollegor och tidigare kollegor för att låta dem ge en bild av hennes person. Så som VD på Riksmäklaren är jag otroligt stolt över att ha Annika som min kollega och samarbetspartner. Först lämnar vi över ordet till Tiit som berättar om hur hans stora basketintresse var orsaken till att Annika kom till Riksmäklaren:

– För mig var det viktigt med engagemanget för basketen, jag ville hjälpa basketföreningarna så att de inte släppte iväg de bästa spelarna för att spela och jobba på en annan ort. Annika var en riktigt duktig spelare i KFUM Uppsala och vi anställde henne som ”sommarproffs här” där hon fick jobba med det som behövdes. Samtidigt som hon kunde träna så mycket som hon behövde. Då kanske hon inte riktigt hade en tanke på att bli mäklare, men ambitiös och väldigt driven. Och hon har verkligen gått den långa vägen, med att ha arbetat med alla delar på Riksmäklaren från mäklarassistent till duktig mäklare både på begagnatsidan och nyproduktion, samt även kontorschef på vårt kontor i Gränbystaden Galleria. Fantastiskt duktig på allt hon tar sig för, det är fördelen med att vara idrottare i grunden, berättar Tiit Lüllmaa.

”Jag har alltid gillat Annika, och hon måste väl ha gillat mig också eftersom hon stått ut med mig i 30 år.” Tiit Lüllmaa, grundare av Riksmäklaren och fortfarande aktiv fastighetsmäklare.

Tiit berättar även om den tidien som Thomas Lüllmaa och Annika läste till fastighetsmäklare samtidigt och hur de sporrade varandra. Thomas berättar mer:

– Annika är en fantastisk och lojal arbetskamrat. Hon har betytt otroligt mycket för Riksmäklaren under alla år. Hon är så grymt tävlingsinriktad och verkligen den du kan hålla i handen i alla väder. Hon duckar aldrig och ger inte upp. Sedan viktigt för våra kunder inte minst är hon också jäkligt duktig på att få bra betalt och ägnar kunderna full uppmärksamhet. En riktig stjärna både i basket och som mäklare.

När vi går igenom pressklipp från åren som elitspelare i KFUM Basket/Arapt är det tydligt att hennes vinnarskalle även fångade sportreportrarna under de åren. Se nedan klipp från UNT.

En av de som arbetat länge med Annika är den tidigare kollegan Karin Engsner som numera är kundansvarig säljare på Bo Klok. Deras första kontakt inom mäkleriet kom genom att Annika sålde Karins lägenhet. Hon berättar mer om hur Annika varit som kollega:

–  Annika har alltid så nära till skratt, en riktig glädjespridare och samtidigt så driven i allt hon gör. Och engagerad i sin omgivning och sina medmänniskor. Så som mäklare har hon jobbat hårt och nära sina kunder, återkommande kunder och med ett stort kontaktnät som är en stor fördel för de som anlitar henne. Även väldigt rak som person, och säger ifrån om något är fel. Det har varit jättefint att arbetat ihop under flera år berättar Karin Engsner.

Riksmäklaren har genom historien haft nära band med basketen i Uppsala, där vi har flera tidigare mäklare som spelat basket på elitnivå. En av dessa är vårt hårt arbetande mäklare Peter Alfvengren (började på Riksmäklaren redan 1984) som är tidigare landslagspelare i basket. Han lyfter fram betydelsen av Annikas tävlingsinstinkt och de otroligt bra säljresultat som hon har idag.

– Annika är en riktig vinnare, det visas inte minst på att hon 2016 var den av oss mäklare på Riksmäklaren som sålde bäst av alla. Och minns ju även hennes spel på planen redan i ungdomsåren, otroligt målinriktad och det där har hon kvar idag också. Hennes engagemang för basketen i Uppsala har ju även funnits med många år efter sin aktiva karriär, då som ungdomsledare och även speaker på matcher, berättar Peter.

Vi kunde ha citerat så många fler av Annikas kollegor, kunder med flera, det märks att hon sprider engagemang omkring sig och verkligen förkroppsligar det här med att vara mäklaren genom livet. Så vi vill rikta ett stort grattis till Annika för hennes 30 år som Riksmäklare, och är tacksamma för att vi fått ha med henne under alla dessa år.

Sedan kan vi som mäklare ibland (tyvärr) bedömas som att vi inte är bättre än vår senaste affär, därför vill jag även nämna att Annika är på topp mer än någonsin nu i år. I den allra färskaste statistiken från tjänsten HittaMäklare.se kan nämnas att hon ligger på andra plats i Uppsala med objekt till salu för över 90 miljoner.

Vill ni också ta hjälp av Annika när ni vill sälja er bostad? Kontakta då Annika på 070-324 91 17 eller annika.bolander@riksmaklaren.se