Regnbågsfärgade äventyr i San Francisco!

Underbara, vackra San Francisco, inbäddat mellan massa kullar och hav. Så mycket finare och mer inbjudande än jag hade föreställt mig.

Första dagen lånade vi hotellets cyklar, för att hinna se så mycket som möjligt. Härliga färgglada cyklar med knall-orange cykelkorg. Skitcoola tyckte jag tills vi fick hjälmarna… Mannen i mitt liv drog på sig sin ryggsäck, den alltför färgglada cykelhjälmen och hoppade upp på cykeln, med något för låg sadel. Liknelsen till en skolpojke var dock alltför slående och jag brast ut i skrattanfall.

058

Efter några kvarter med mig gapskrattande och av rädsla för de förbipasserandes säkerhet, stannade vi och tog av oss hjälmarna. Folk glömde nämligen se sig för, utan iakttog istället de två förvuxna dagisbarnen som susade ner för den trafikerade gatan. Vi fick helt enkelt sätta omgivningens säkerhet framför vår egen.

Utan hjälm och därmed i lite lugnare tempo, upplevde vi denna fantastiska stad och deras otroligt (pust!) kuperade gator. Vi cyklade uppför både Russian- och Nob Hill… ni vet de där gatorna som man brukar se i biljakter på film. Just precis, de cyklade vi uppför… mjölksyra är bara förnamnet.

055

Vi spenderade även en heldag i magiska vindistriktet, Napa Valley. Vi besökte två genuina och förtrollande fina vingårdar, som fick oss att tänka på Falcon Crest (för er som växte upp till den tv-serien). Jag hade absolut kunnat leka ”Angela Channing” där en stund till.

040

Jag har ju svårt att hitta negativa saker om mina resemål. San Francisco klämmer sig dock in före både Los Angeles och Miami och är numera en av mina absoluta favoriter i USA!

 (”For the record” -När jag drar liknelsen gayvänligt och färgglatt, syftar jag självklart på Pride-flaggan som är i regnbågens färger.)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.