Ombytliga äventyr!

Från en paradisstrand på Maldiverna till en tvättkorg som växer en decimeter i timmen... livet som varannan-veckas 5-barnsmamma betyder tvära kast men, allt har sin charm.

Utvilade, solbrända och fortfarande nykära trillar vi in i vår lägenhet i Kalmarsundsparken. Våra efterlängtade fem pojkar ramlar in dagen därpå och lugnet liksom avtog plötsligt.

Vi har inte hunnit vara sambos speciellt länge men, både vi och pojkarna trivs utomordentligt bra tillsammans. Dock finns det anledning att omgående se över rutinerna… när tre och fyra plötsligt blev sju, krävs betydligt klarare rutiner och regler än tidigare.

Detta resulterade i ett inramat schema på vem som gör vad. Sin egna tvätt tar man dessutom hand om själv och fem nya tvättkorgar (en per pojke) har inhandlats. Mina tre pojkar har visserligen tvättat sina egna kläder själva tidigare också men, nu levt ett par månaders lyxliv i nya mannens hem med enbart EN (överfull) tvättkorg.

Utvärderingen är att det fungerar alldeles ypperligt bra. Hur går det för er andra? Sliter ni också långa dagar på jobbet och kommer hem till dukat bord och middag gjord av era barn?

Om inte hoppas jag att ni inspireras av en före detta ensamstående mamma som inte hade överlevt utan sina duktiga pojkars hjälp. Dessutom tänker jag att mina framtida svärdöttrar (eller svärsöner för den delen) inte ska kunna klaga på att våra pojkar inte vet hur man lagar mat eller tvättar sina kläder.

En liten reflektion som drabbat mig och blivande maken på sista tiden, är dessvärre hur missunnsamma folk kan vara.

Vårt svar på det är: -Nej, vi kommer inte sluta njuta av livet. Det är alldeles för kort för att levas efter andras synpunkter. Dock kommer vi fortsätta glädjas åt andras lycka, innerligt från våra hjärtan.

Jag önskar er ALLA en underbar nyårshelg! 

CHAMPANGE

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Om mig:
Namn: Tinna Berg
Ålder: 40 år
Bor: Kvarnholmen, Kalmar
Familj: Peter & våra 5 söner
Arbete: Regionchef BIG Travel
Passion: Resor, basket och styrketräning
Personlighet: Obotligt positiv och ler alltid, tävlingsinriktad…
Om bloggen: Följ mitt hektiska varannan-veckas liv med mängder av resor och reflektioner över arbetsliv och familj

Håll dig uppdaterad med oss på Tinna Berg - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!