Rysslandsäventyr!

-Överraskande enkelt att ta sig hit och så vackert det är här i Moskva!

Under mina 20 år i rese-branchen måste jag dessvärre erkänna att jag inte många gånger gett kunder förslaget att åka på weekend till Moskva. Jag vet också varför… pga av visumkravet.

Bortse från att man behöver fylla i en visumansökan och skicka in tillsammans med sitt pass, i god tid före resan, så finns det inga anledningar kvar att inte göra ett besök. Vilken stad, vilken arkitektur, så rent, så trevligt och relativt billigt. Dessutom, så nära!

Röda torget är såklart ett måste. Här ligger Kreml som är ryska presidentens officiella residens. Dessutom ligger här en av de vackraste byggnader jag någonsin sett, Vasilijkatedralen. Magiskt är bara förnamnet. Jag skulle kunna resa hit bara för att få se katedralen och inget annat.

Men när du ändå är i Moskva och lyckats se dig trött på Katedralen, kan du väl passa på att göra mer! Vi har lite förutfattade meningar om ryssar. Speciellt de som vi möter på turistorter runt om i världen. Dock måste jag säga att alla jag mötte under denna resa, var riktigt trevliga och serviceminded.

Gillar du balett och/eller opera, så måste du besöka fina Bolsjojteatern. I samma område finner du gott om nattklubbar, shopping, fina barer och restauranger. På denna korta visit blev dock det mest sightseeing.

Att flyga hit är smidigt och billigt! För strax över tusenlappen har du en tur och retur-resa från Stockholm, direktflyg med trevliga AeroFlot . Resan tar bara två timmar! Du får ett dubbelrum på ett riktigt bra och centralt hotell, för runt 800:-/natt.

På flyget hem, började jag redan planera för att återvända. Nästa gång med ett gäng kompisar, för att testa på nattlivet och shoppa lite mer. Tummen upp för Moskva, vilken positiv överraskning!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.