MMA-proffs, världsmästare och Malmöbo – möt Pannie Kianzad!

Hela oktober kommer jag som att lyfta förebilder och atleter. Starka och häpnadsväckande kvinnor från kampsportsvärlden som tyvärr av diverse anledningar fortfarande är osynliga. Jag är precis som vilken annan person som helst - säger Pannie - förutom att jag gör någonting annat om morgnarna och kvällarna. Läs mer om när hon delar med sig om sina tankar kring träning, sitt driv och om vägen till att bli MMA-proffs här!

Kampsport & Självförsvar – varför, hur och vad innebär det?

Ni har säkert läst eller hört om gruppvåldtäkten som inträffade i Kulladal för lite drygt en vecka sedan? Kanske fick det dig att fundera över vad vi skulle kunna göra för att förhindra framtida incidenter, kanske tänkte du rentav "gud vilken tur att det inte hände mig/min dotter/min fru". Men vad hade man kunnat göra? Framförallt vad borde du göra om du plötsligt fann dig själv i en överfalls- eller våldssituation?
Styrketräning, hur kommer man igång?

Styrketräning, hur kommer man igång?

Hur håller man motivationen uppe och vad borde man fokusera på när man aldrig har lyft ett par hantlar förut, eller kommer tillbaka till gymmet efter ett längre uppehåll? Vart ska man lägga sitt fokus och vad ska man absolut INTE göra? Jag mött upp med den personliga tränaren Richard Stannå för att få de bästa nybörjar- & uppstarts-tipsen till gymmet, samt få tips på styrkeövningar som borde vara inkluderade i allas gymschema.
"En aktiv kropp är en lycklig kropp!
Vi människor är skapta för rörelse och aktivitet. I ett samhälle där människor blir mer och mer stillasittande är träning viktigare än någonsin. Vi behöver röra på oss för att upprätthålla vår hälsa! Kroppen behöver röra på sig för att orka med och bli stark nog att klara vardagens slit.

I träningsbloggen intervjuar jag kända träningsprofiler i Malmö-området för att ta del om deras tips, råd och tankar om träning och hälsa. Jag kommer också att dela med mig av delar från min vardag som Sport Manager-student, träningsfanatiker och professionell dykare. Förhoppningsvis kommer de senaste nyheterna inom fitness- och sportindustrin, instruktörers motivations- och träningstips eller mina tankar om träning öppna upp en helt ny passion för sport inom dig. ÄLSKA SPORT, MED MIG!"

Håll dig uppdaterad med oss på Träningsbloggen - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!