Hej och välkomna hit till träningsbloggen!

Träning, hälsa och fitness är mer aktuellt nu än någonsin!

Våra svenska städer idag kryllar av personliga tränare, dieter och hälsosamma livsstilar. Var och varannan person som man möter på gatan går på ”LCHF” eller funderar på att göra en detox av ett eller annat slag. Svenska folket verkar plötsligt ha blivit väldigt medvetna om sina kroppar. Om det är företagen och media som plötsligt har insett att det finns ofantliga summor att tjäna på träning eller om det är kulturellt betingat och en trend som ligger i tiden för vårt samhälle just idag är svårt att säga. Däremot är det absolut inte första gången som en hype runt träning och hälsa har slagit igenom i hela Sverige. (Jag berättar mer om det i nästa inlägg!).

 

I den här bloggen kommer jag försöka belysa och skriva om nya sporttrender som är aktuella i Malmö. Jag kommer även att skriva om kommande fitness-, hälsa- och träningsevent i Malmö-området, intervjua olika träningsprofiler och lyfta fram deras tankar och åsikter om träning, hälsa och kost. Kort sagt så kommer jag försöka skriva om lite allt möjligt som rör träning, hälsa och fitnessindustrin.

 

SM Street Workout
(Svenska Mästerskapen i Street Workout 2015, Pildammsparken – Malmö).

 

Jag skulle själv inte vilja kalla mig för någon träningsexpert, för när blir man egentligen expert? Jag tänkte i den här bloggen överlåta expertuttalandena till de faktiska experterna inom sina områden. Jag lär mig hela tiden nya saker och njuter att få ta del av all den oändliga kunskap som både min bekantskapskrets, kurskamrater på idrottsvetenskapsprogrammet och våra idrottsprofessorer delar med sig av. Idrott är ett ständigt utvecklande och växande ämne. Enligt mig så finns det inget bättre än att hela tiden upptäcka och lära sig nya saker. Efter tre års heltidsstudier på idrottsvetenskapsprogrammet vid Malmö Högskola så inser jag hur liten den bråkdel av kunskap jag har faktiskt är. Det finns ett helt hav med kunskap om träning, fitness och hälsa där ute i världen, men jag är redo och exalterad över att dyka i och simma bland vågorna. Ta en badring du också och hoppa i med mig!

 

Det är aldrig för sent att påbörja någonting nytt! Förhoppningsvis kommer jag i den här bloggen, med hjälp av mina utforskande intervjuer om träning, kunna ge dig inspiration till nya spännande träningsutmaningar! 

Publicerat av

sarastridh

sarastridh

Sara Stridh, 25 år bor i Malmö med sambon Alex. Sysselsättning: studerar idrottsvetenskap med inriktning Sport Manager, arbetar ideellt för Träna i Parken som Sport Manager/projektledare och är kommande skribent för Malmö24.se. Om mig: Licensierad professionell dykare, älskar livet under vattenytan och livet uppochner på land. Är på ständig jakt efter nya äventyr och erfarenheter. Jag anser att det finns en träningsform för alla att bli förälskade i - träning, hälsa och livsglädje är till för alla! Favoritträningsform: Förändring förnöjer är mitt motto! I Malmö sysselsätter jag mig med Street Workout, Kali Sikaran, Taekwondo och vanlig hederlig styrketräning.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.