En riktig fitness-helg!

FitnessGalan & Toughest Race Malmö

Tyvärr arrangerades de båda mega-eventen i två olika storstäder under samma helg. Själv spenderade jag helgen på hemmaplan i Malmö och besegrade toughest-banan tillsammans med mitt team.

Förra året infann jag mig både på Fitnessfestivalen och på Fitnessgalan. För mig som är helt förälskad i fitness, hälsa och träning är det absolut de två huvudpunkterna under året. (Ungefär som amerikanerna känner för superbowl skulle jag kunna tänka mig). Detta året får det helt enkelt bli en av två fitnessexpos istället.

 

Toughest Race Malmö 2016

är över, det var definitivt en utmaning rent fysiskt och dessutom extremt varmt! Det var en perfekt dag att springa ett hinderbanelopp och kunna slappna av i solen efteråt för att se på medan de övriga deltagarna tog sig igenom banan. Mitt personliga målet med loppet var att klara av minst hälften av alla hinder under banan (på egenhand), samt ta mig igenom skadefri. Till min egen förvåning så var det bara 6 hinder som jag inte lyckades ta mig över, varav jag avstod från 3st på grund av skaderisk. Jag har trots allt genomgått fyra benoperationer, så jag måste tänka efter en extra gång innan jag tar mig an fysiska utmaningar.

”Man ska vara medveten om sina begränsningar och försöka jobba med dem!”, det är mitt motto.

 

Allt som allt är jag oerhört nöjd med helgen och att ha tagit mig igenom en 8 km lång hinderbana med totalt 40 st hinder. Vi satte ingen rekordtid men vi tog oss igenom loppet nästintill skadefria och nu är det dags att sätta nya träningsmål. Tillbaka till gymmet, sätta upp en ny rutin för att bli lite starkare och bättre till nästa träningsutmaning.
Faktum är att jag just nu sitter och transkriberar en intervju om styrketräning och tips på basövningar som borde ingå i varje gymschema. Inlägget kommer att dyka upp på bloggen inom de närmaste dagarna så – håll utkik!

 

13177396_10154212723091584_6398925498062696012_n

 

Ta vara på dagen!
/S

Publicerat av

sarastridh

sarastridh

Sara Stridh, 25 år bor i Malmö med sambon Alex. Sysselsättning: studerar idrottsvetenskap med inriktning Sport Manager, arbetar ideellt för Träna i Parken som Sport Manager/projektledare och är kommande skribent för Malmö24.se. Om mig: Licensierad professionell dykare, älskar livet under vattenytan och livet uppochner på land. Är på ständig jakt efter nya äventyr och erfarenheter. Jag anser att det finns en träningsform för alla att bli förälskade i - träning, hälsa och livsglädje är till för alla! Favoritträningsform: Förändring förnöjer är mitt motto! I Malmö sysselsätter jag mig med Street Workout, Kali Sikaran, Taekwondo och vanlig hederlig styrketräning.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.