Pastarätten – där köttet fullkomligen smälter i munnen

Collage
Vad: Al Funghi Selvatici
Var: Vapiano, Hyllie Boulevard 19
Pris: 181 kr (inklusive dryck)
Tuggarn tycker: Den tyska restaurangkedjan kom till Malmö 2011 efter att den gjort succé i Stockholm. Konceptet är italiensk mat som tillagas på beställning, samtidigt som du står och tittar på. Tuggarn slog till på en pasta bestående av oxfilé, svampblandning, grädde, gorgonzola och givetvis parmesan på toppen. Första intrycket är hur mört köttet är. Käkarna behöver knappast arbeta och det gillas skarpt. Pastan är fräsch och såsen binder fint ihop hela rätten. Det hade till och med gärna fått vara mer sås för att kunna doppa brödet på riktigt italienskt vis. Portionen är dessutom väl tilltagen. Du blir mätt. Priset är dock en aningen i överkant. Och även om det är lätt att hylla Vapiano för konceptet går det inte och komma ifrån att det inte är speciellt effektivt under rusningstiderna, då väntan på maten kan bli enorm. Men som helhet, ett gott betyg och värt att besöka när suget efter pasta blir för stort.
Betyg: 4 (Guttigare än kräm)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.