Formex

Nu är längtan efter solens varma strålar som gömmer sig runt hörnet stor och man ser knoppar som tålmodigt väntar in rätt tillfälle på att få slå ut. Det är härligt att starta det nya året med ny fräsch input och inspiration. Branschmässan Formex i Stockholm, som är den största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign, ger just sådan input och inspiration. Där visas produktnyheterna upp i montrar som står tätt ihop och som fyller tre hallar på Stockholmsmässan i Älvsjö. Januarimässan i år bjuder på material som sammet (en stor trend), linne, fortsatt betong samt keramik och glas. Det är blandat matta- och blanka produkter och känslan är lite mer lyxigt. Sammeten bidrar till denna känsla. Växttrenden är fortsatt stor när det gäller att ta in växter, växtmönster i textilier samt grönt som färg. Smutsiga pastellfärger tillsammans med grått, vitt och svart håller i sig. Beige är en färg som smyger sig lite mer tillbaka också, mörkgrönt gäller även i vår och läderdetaljer fortsätter att hänga med. De populära formerna är runda och mjuka i världens hårda och kantiga tid.

Glasvas Ernst Kirchsteiger
Glasvas Ernst Kirchsteiger
Sedum av DBKD Sweden
Sedum av DBKD Sweden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkterna hittar ni hos Rum28 i Kristianstad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.