Möbelmässa i Stockholm

Förra veckan åkte jag till Stockholm och branschmässan Stockholm Furniture & Light Fair. Mässan är väldens största mötesplats för skandinavisk design. Under denna vecka är det också Stockholm Design week och då är det många tillställningar i stan. Däribland Elle Decoration Swedish Design Awards där det delas ut pris i olika kategorier. I år blev årets sovrumsprodukt Gjöra, en sängstomme designad av Monika Mulder för IKEA. Det är både en sängstomme och klädhängare i ett. Årets lampa heter Mobil från Pholc och den har Monika Mulder också designat. Årets inredningsaccessoar är pallen Lilla Snåland som är gjord av spillmaterial och är både vacker och användbar.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Mässan bjöd på ett färgspektra av mycket rött/rosa och det var mycket ton i ton. Designbaren på mässan designade Note Design Studio och var precis så; ton i ton med en lyxig meny. Trendutställningen stod Lotta Agaton för. Det var olika rum som presenterades på ett sätt där gränserna suddas ut för vad som är hem-, kontors- och offentlig miljö. Lotta Agaton är bland annat en av Sveriges främsta inredningsstylister. En djup grön färg användes också flitigt i utställningshallarna; i bakgrunder och tillsammans med mycket sammet. Precis som Formex visade mässan på mycket glas och runda former.

Göra, årets sovrumsmöbel 2017
Gjöra från IKEA, årets sovrumsmöbel 2017
Mobil från Pholc, årets lampa 2017
Mobil från Pholc, årets lampa 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets inredningsaccessoar 2017
Årets inredningsaccessoar 2017
Designbaren 2017 signerat Note Design Studio
Designbaren 2017 signerat Note Design Studio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

&traditions mässmonter på möbelmässan 2017
&traditions mässmonter på möbelmässan 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stockholm Furniture & Light Fair 2017
Stockholm Furniture & Light Fair 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder från Mia Dahlbom, IKEA.se, Femina.se och Inredningshjalpen.com.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.