EM läger i MALMÖ

Responsen jag har fått efter att det blev klart med min uttagning till OS har varit helt fantastisk! Helt otroligt hur många som har hört av sig och gratulerat mig. Det gör att man blir, om möjligt, ännu mer motiverad och sporrad för att träna hårt nu mot OS.

Dessa blommor fick jag av mina goda vänner från Danmark, Bente och Stig
Dessa blommor fick jag av mina goda vänner från Danmark, Bente och Stig

 

Just nu befinner sig landslaget i Malmö för en veckas träningsläger på Hylliebadet inför EM i London som simmas senare i mitten på maj, närmare bestämt 16-22 Maj. I måndags hade jag alla landslags tjejerna hemma hos mig på kvällen för en fika och lite gott snack. Killarna var på drottningtorget hos tidigare VM simmaren Ola Fagerstrand som idag är gourmé kock och driver Rent a Chef. Killarna fick en genomgång i matlagning där dom delade upp förrätt, huvudrätt och efterrätt. Ola har varit en stor del av hela min uppväxt eftersom han och min bror Johan var bästa kompisar. Så Ola har följt mig genom hela livet ända sen jag var ca 10 år gammal. Och under mitt och Sebbes bröllop i Ungern var han toastmaster….!

 

Ola lite till höger i VITT med landslagskillarna...
Ola lite till höger i VITT med landslagskillarna…

Jag, pappa (som också är min tränare) och Sebbe hade ett jätte bra möte i början på veckan med förbundskapten Ulrika Sandmark. Det är en hel del som ska planeras och pratas igenom inför OS i Rio. Det kommer att bli en hel del resande framöver och de gånger jag har varit iväg för lång tid ifrån lilleman har inte känts bra. Så vi försöker att pussla ihop allt så bra som det bara går. Därför för min egen del har jag valt att delta på EM tävlingarna fram till Fredagen den 20 Maj för att sedan flyga hem till min lille Vincent… Men som Sebbe sa under mötet så är våran styrka som en liten familj vår egenskap till att vara flexibla. Och det är något jag verkligen har behövt att vara sedan jag började simma och hade Vincent. Förr hade jag bara mig själv att tänka på, jo Sebbe ibland också :)… Men nu är det viktigaste av allt att Vincent har det bra.

 

Så här kan det se ut när jag och Vincent sitter och lyssnar på tränarens genomgång :)
Så här kan det se ut när jag och Vincent sitter och lyssnar på tränarens genomgång 🙂
Det är viktigt att vara fokuserade....
Det är viktigt att vara fokuserade…. Och att man har sina bilar med sig!

Jag och Sebbe har kom överens om att det blev bäst för lilleman att stanna hemma denna gången under EM. Mycket också eftersom landslags truppen är så betydligt mycket större än vad den var under VM i Kazan. Nu på EM i London är det ca 30 simmare som är uttagna…

Som det ser ut nu blir det så att jag på måndagen efter EM alltså den 23 Maj åker på ett 2 veckor träningsläger till Turkiet som troligast avslutas med en tävling i Franska Canet 8-9 juni.

Jag hoppas kunna lösa det på bästa sätt så att min mamma följer med mig ca 1,5 vecka på träningslägret och ta hand om Vincent under tiden jag tränar. Det gör att det inte bli så lång tid som vi är ifrån varandra…. Men som sagt det är inte lätt att pussla ihop en OS satsning med en liten 3 åring, men det är oerhört utmanande och inspirerande och det är en himla tur för att jag älskar utmaningar.

 

Jag måste erkänna att det är väldigt skönt att träningslägret är i Malmö… Så ikväll flyttar jag in på Malmö Arena Hotell och på luncherna får njuta av Percys goda husmanskost.

Och idag har himlen varit exakt så himmelsblå som den bara kan vara i MALMÖ

 

Av någon konstig anledning ska det vara så otroligt varmt i simhallarna runt om i landet.  Men det stör inte Vincent :)
Av någon konstig anledning ska det vara så otroligt varmt i simhallarna runt om i landet.
Men det stör inte Vincent 🙂

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.