Ta ditt blodtryck på Kronans Apotek

Vi har valt Kronans Apotek som veckans bästa. De erbjuder nämligen alla sina medlemmar i sin kundklubb att kostnadsfritt kunna ta sitt blodtryck. De tar emot både tidsbokningar men även drop-in.  Kronans Apotek finns idag på två ställen i Gränbystaden. Den ena butiken ligger i Gallerian mot norra entrén och den andra hittar du i det nya bostadshuset intill Gränbystadens Vårdcentral.

Tre snabba frågor:

Varför är det så viktigt att ta ditt blodtryck?
För att högt blodtryck är en riskfaktorför hjärt-kärlsjukdomar, som tex stroke och hjärtinfarkt. Att tidigt upptäcka högt blodtryck och behandla detta kan förebygga hjärt-kärlsjukdom.

Hur ofta bör man ta sitt blodtryck?
Det bästa är att mäta blodtrycket kontinuerligt med samma förutsättningar, t.ex. några dagar i veckan, ungefär samma tid.

Hur går det till när man tar blodtryck hos er?

Inför en blodtrycksmätning på Kronans Apotek får du först sitta och vila en stund för att inte få ett felaktigt värde. Det är också bra att undvika tobak och kaffe en halvtimme före mätningen eftersom det kan öka hjärtslagen. Mätningen görs sittande och går till så att en uppblåsbar manschett sätts runt överarmen och som sedan fylls med luft. En automatisk mätare läser sedan av ditt blodtryck. Det tar ca. 10-15 minuter från det att du sätter dig och vilar tills du får lämna apoteket.

Maria med personalen hälsar dig varmt välkommen in för mer information.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.