Masai hjälper dig att klä dig efter din kroppsform

Du har hört det förr, du vet hur det fungerar i teorin, men kanske är det svårt att utöva det i praktiken. Oavsett om du är formad som ett äpple, päron eller timglas är grundtanken densamma. Att klä sig efter sin kroppsform är en konst, och denna konst är Masai duktiga på.
Vårens nyheter
Nu fylls Masai-butikerna med den vackra vårkollektionen. Den består av ett stort urval av tunikor, toppar och klänningar i många färger och mönster samt läckra stickade plagg, olika typer av byxor och fina vårjackor.

 

Vilken form är du?
Det unika med Masai är att de har hela sex olika shapes på deras överdelar, vilket gör att de flesta kvinnor, oavsett figur, kan hitta plagg som de trivs i som de känner sig snygga i. Kläderna finns i storlek XS–XXL.

 

Här är Masais olika shapes:

Fitted
Fitted är den smalaste och mest figursydda av deras passformer. Passar kvinnor med lite mindre byst som vill framhäva midjan. Denna passform passar också bra för dem som är så kallat äppelformade,,då den är smickrande på så sätt att den ”skapar” en midja och därmed ger en fin balans mot underkroppen.

Shaped
Även denna passform är figursydd, men har mer vidd över bysten än Fitted. Passar särskilt bra till kvinnor med större byst.

A-shape
Detta är deras mest populära passform. Modellen är smal över axlar och byst och har sedan ett vidare fall ned mot höften. Passar kvinnor vars höfter är bredare än axlarna, men är också populär hos dem som tycker om lite vidd över mage och höft.

Bias
Denna passform är smickrande för de flesta kroppstyper. Tyget är skuret på sned och gör att plagget får ett fint fall och naturlig stretch. Plagget följer därmed figuren och skapar en feminin silhuett.

Oversize
Rymliga och lössittande toppar som är sköna att ha på och som är klädsamma på de flesta. Många väljer att matcha en oversizetopp med en tajtare underdel för att på så sätt skapa en balans i sin outfit.

Straight
Straight är som namnet antyder en rak passform som sitter löst. Passar kvinnor som föredrar lössittande plagg som inte framhäver figuren.

 

Masais butikspersonal hjälper gärna kunderna att hitta en silhuett som passar perfekt. De uppmuntrar alla att ta sig tid att testa deras olika shapes. Alla kan använda sig av mer än en passform, men denna genomgång kan vara till hjälp för att välja kläder som framhäver och/eller eventuellt döljer önskade delar. Kläder som sitter fint är kläder man trivs i.

 

Masai hälsar dig varmt välkommen in till butiken som du hittar på plan 1 i gallerian.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.