Gränby 4H-gård

 

 

Vi på Gränbystaden tycker att det väldigt roligt och unikt att ha så nära till naturen och en 4H-gård. Det är perfekt att ta med barnen till gården för att titta på djuren efter att ni har uträttat ärenden i gallerian. Ni kan ha en picknick på 4H-gården och ta med er mat från ICA Kvantum eller Citygross.

Det finns många olika djur på Gränby 4H-gård. Du hittar bland annat hästar, höns, ankor, katter, grisar, kaniner, getter och får. De flesta djuren är av svenska lantraser. Vissa av dessa raser har varit utrotningshotade vilket alla 4H-gårdarna tillsammans har hjälpts åt att motverka.

Det finns fyra hästar på gården – Sickan, Allis, Persilja och Soda. Alla är väldigt snälla och passar bra för ponnyridning och körning. Tänk att det går att rida bara 200 meter från Gränbystadens galleria! I juni är det ponnyridning på lördagar mellan kl. 12-14.

Gillar ni kaniner ska ni besöka gården i början av sommaren. Då finns det massa kaninungar av rasen Gottlandskaniner. Det finns också kaniner året om i kaninhuset och i ladugården.

Korna går i hagarna runt gården. De är alla av rasen Rödkulla som är en av Sveriges äldsta nötkreatursraser.

Det finns olika aktiviteter som anordnas på 4H-gården. Perfekt om du vill att ditt barn ska bli van vid djur. Du kan till exempel boka ditt barnkalas där. Det ingår ponnyridning, pyntad lokal, skattjakt och rundvandring bland djuren.

Det finns även dagläger och kurser där barnen får lära sig att ta hand om djuren. Det är hur roligt som helst att ha vattenkrig och åka hölass!

Gränby 4H-gård

Öppettider:

Vardagar 9-16

Helger 9-15

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.